• WTV Alphen

 • Zonovergoten editie Classique d’Alphen 2019

 • Omdat de Classique in de winterperiode gereden wordt, is de kans groot op slechte weersomstandigheden. De  afgelopen jaren hadden we al te maken met regen en koude. Dit jaar hadden we te maken met bijzonder goede weersomstandigheden. Naast de bijzonder behaaglijke temperatuur hadden we ook nog te maken met veel zon en geen wind. Het favoriete weer van de gemiddelde mountainbiker. Daarom stonden er weer zo’n 250 deelnemers aan de start bij de waterplas van recreatiegebied ’t Zand. Dit aantal had nog hoger uit kunnen vallen als een groot  aantal renners niet geveld was door de griepepidemie en verstek moesten laten gaan.

  Door het succes van de afgelopen jaren, mag WTV-Alphen zich ieder jaar verheugen op veel belangstelling van sportieve fietsers. Aan de start stonden zowel toppers uit Nederland en België als de recreatieve sportieveling. Daarnaast ook veel regionale fanatiekelingen.

  Het parcours was o.l.v Christ Kokx weer keurig uitgezet en was meer dan  uitstekend berijdbaar. Nadat de renners de laatste instructies hadden meegekregen van de startploeg werd het peloton op gang geschoten in een spectaculaire massastart. Na de start volgde er een aanlooptraject van 3 kilometer rondom de waterplas en 3 ronden van 12km. Er werden, mede vanwege de harde ondergrond, weer recordtijden gereden; de winnaar Max de Jong  wist een gemiddelde van  net geen 29 km/u te noteren. Plaatselijk favoriet Jaap Roelen uit Chaam wist knap 3e te worden.

  Plts Naam Woonplaats Bruto tijd Snelheid
  1 Max de Jong Giessenburg 1:21:39 28.65
  2 Arne van der Vliet Hoogkarspel 1:21:40 28.65
  3 Jaap Roelen Chaam 1:21:42 28.64

  Bij de dames won Nancy Bollansee met een gemiddelde van 24.54 km per uur het damesklassement. Overigens werd Imke Kievit uit Alphen 4e.

  Plts Naam Woonplaats Bruto tijd Snelheid
  1 Nancy Bollansee Vosselaar 1:35:22 24.54
  2 Sara van Peer Geel 1:36:08 24.34
  3 Eefje Ottevanger Eindhoven 1:37:38 23.96

  Dit jaar waren helaas maar 5 WTV’ers van de partij, een stuk minder dan andere jaren, maar daar was de prestatie niet minder om. De WTVers wisten zich goed staande te  houden en Teun de Jong wist als eerste WTV’er te finishen. De uitslag van de WTV’ers was:

  Plts Naam Woonplaats Bruto tijd Snelheid
  1 Teun de Jong Baarle-Nassau 1:30:16 25.92
  2 Maikel Verharen Alphen Nb 1:31:22 25.61
  3 Johan Olieslagers Alphen Nb 1:32:50 25.20
  4 Jos de Jong Baarle-Nassau 1:37:02 24.11
  5 Jan Oomen Alphen Nb 1:45:42 22.14

  Met dank aan Ben Wouters Transport stond er wederom een mooie jurywagen klaar. Vanuit deze wagen werden alle rijders vocaal binnengehaald door deskundig speaker John Verbogt. Nadat uiteindelijk iedereen was gefinished, konden de diverse klassementen worden opgemaakt. Dit jaar gebeurde de tijdwaarneming weer met chiptiming (met dank aan sponsor Lucros Railway Engineering), onder leiding van Arno van Gorp. Na de binnenkomst van de laatste deelnemer, waren de klassementen in beeld.

  Rond 12:30 uur werd overgegaan tot de prijsuitreiking per categorie en totaal klassement, waarmee het sportieve deel van de dag werd beëindigd. De prijzen werden dit jaar beschikbaar gesteld door De Jong Cheese en brouwerij De Boslust, waarvoor onze dank. Voor een aantal WTV-ers zat het werk er nog niet op, de afbakeningen, linten en finishstraat werden nog opgeruimd. Er werd wederom veel werk verzet.

  Na afloop was er natuurlijk nog volop gelegenheid voor een hapje en een drankje bij onze eigen opgebouwde horeca, die gerund werd onze eigen Dre en Frans. Zij konden ook gebruik maken van de koelwagen die De Drie Dennen uit Baarle-Nassau beschikbaar had gesteld, waarvoor ook dank. We willen nog de volgende bedrijven en mensen bedanken voor hun spontane medewerking: Gebr. van Eijck en Antonis Verhuur.

  We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde editie 2019. Het grote aantal deelnemers stemt ons weer tot tevredenheid.  We zien het als een groot compliment dat zoveel sportievelingen van heinde en verre naar Alphen komen. We hadden deelnemers uit heel Nederland, België en Canada. Zij hebben allemaal kunnen ervaren wat voor moois recreatiegebied ’t Zand te bieden heeft. Kortom, er zal vast wel een 20e editie komen van de Classique d’Alphen. Complimenten aan de werkgroep Classique d’Alphen voor de strakke organisatie en alle vrijwilligers die de afgelopen weken en dagen veel werk hebben verzet. Op social media werden diverse complimenten, foto’s en filmpjes gedeeld.

  De uitslagen per categorie en overall zijn terug te vinden op de website van WTV-Alphen, www.wtvalphen.nl. Van iedere deelnemer staat er een film online van de finish. Ook staan er prachtige foto’s op de website, genomen door onze Louis en Mike.

  Indien mountainbikers of wielrenners na het lezen van deze ervaring enthousiast worden, is het mogelijk om ritten mee te fietsen met de leden van WTV-Alphen. Het wegseizoen begint op zondag  16 maart en daar aan voorafgaand zal op vrijdag 14 maart de algemene ledenvergadering plaats vinden. Meer informatie over het lidmaatschap en de mogelijkheid om lid te worden staat op www.wtvalphen.nl.