• WTV Alphen

  • Vogezen, dag 2 route C

    Deze route is bedoeld voor de WTV-leden die wel lekker willen fietsen, maar zonder veel te klimmen. De totale route is 89km lang met 850 hoogtemeters. Dit is wel verdeeld over de complete afstand, echte zware klimmen zitten er net in. Enkele stukjes klimmen met maximaal 5/6% zijn aanwezig in de route, maar hooguit een kilometer lang. De routes kun je hier bekijken. (GPX files staan op de overzichtspagina)

  • Vandaag starten we met een rustige afdaling richting Cornimont. Dit is dezelfde weg als we gisteren omhoog zijn gereden. Leuk weetje is dat we na 1,5km vanaf het hotel het parcours van de 7 etappe van de komende Tour de France op rijden. Wij volgen het parcours van de Tour de France nog verderga Cornimont en beginnen aan een klim, Col du Ménil (4km, 121hm, 3% gem.). In de tour is hij niet eens opgenomen in het bergklassement, maar wij tellen hem gewoon mee. 
    Als we boven zijn dan dalen we richting Le Thillot. In Le Thillot zoeken we de Voie Verte Des Hautes-Voges (Het groene pad van de hoge Vogezen) weer op, maar nu in het volgende dal. De renners in de Tour de France 2022 rijden hier rechtdoor naar de volgende klim richting de Planche des Belle Filles, hun eindstation voor die dag.
    We volgen de Voie Verte Des Hautes-Voges ruim 20km in de richting van de stad Remiremont. Iets voor de stad verlaten we het fietspad en rijden wat binnen door. We komen aan de zijkant op een wat hoger gelegen deel de stad binnen, waarbij we een goed blik krijgen over de stad. Via de abdij van Remiremont rijden we door een klein deel van het centrum van de stad. In Remiremont begint het fietspad Voie Verte Des Hautes-Voges. Deze zoeken we dan ook weer op om via dit fietspad de stad achter ons te laten. Op het fietspad hebben we alle tijd om van de mooie Vogezen te genieten. Onderweg komen we zelfs een heuse fiets-rotonde tegen. Een tijdje later passeren het punt waar we gisteren op het fietspad zijn gekomen. Maar om wat meer van het binnenland te kunnen zien maken we nog een uitstapje bij het dorpje Vagney. Daar verlaten we het fietspad en rijden door de het binnenland over een golvende weg om de bergtop Le Mettey heen. Het lusje is ongeveer 10km. Mocht je dit niet meer willen dan kun je het fietspad blijven volgen, want in het dorpje verder op de route komen wij ook weer terug op het fietspad. Vanaf hier is het nog zo'n 20 km over de zelfde route als gister om terug in het hotel te komen.

  • Klik hier op terug naar het overzicht te gaan.