• WTV Alphen

 • Rijden in groepen

 • Om de verschillen in fietsniveau en fietsambitie in goede banen te leiden, wordt er binnen WTV-Alphen gereden in verschillende groepen met een duidelijk profiel. We onderscheiden 3 groepen:
  - Een toergroep met een rustig toertempo. Doelgroep zijn leden die houden van rustig toertempo in combinatie met het sociale aspect in de groep. Kortom: op het gemak en “buurten”. Deze groep rijdt zowel op woensdagen als op zondagen. 
  - Een kerngroep met een gemiddeld tot bovengemiddeld toertempo. Doelgroep zijn leden die op een plezierige manier samen een (boven)gemiddeld toertempo willen rijden. Ze willen op het eind wel merken dat ze gefietst hebben, maar voelen niets voor hoog tempo en “gejaag” in de groep. Deze groep rijdt zowel op woensdagen als op zondagen.
  - Een trainingsgroep met een hoog tempo. Doelgroep zijn leden die zich flink in het zweet willen werken. Deze groep rijdt zowel op woensdagen als op zondagen. 

  Zie het plaatje hieronder voor de gemaakte afspraken mbt de verschillende groepen.

  Gezamenlijk fietsen op zondagen
  Een aantal zondagen in het seizoen rijden we als WTV allemaal gezamenlijk, op een zelfde tempo. Het betreft een gemiddeld tot benedengemiddeld toertempo. Het gaat om de volgende zondagen:
  - De Jan Marijnissen tocht richting Antwerpen
  - Abrahamtochten of andere jubilea, mits die op het programma staan

  Zaterdagtochten zoals Hageland Classic, Bilzen Classic, Eifeltocht, etc.
  Tijdens de zaterdagtochten rijden we in principe met een toergroep en kerngroep. Bij het opgeven voor deze tochten dienen leden hun voorkeur voor de groep kenbaar te maken. Het bestuur koppelt op tijd naar de leden terug over de deelname.

  Groepsambassadeurs
  Per groep zijn er 1 of meerdere ambassadeurs die het profiel van de groep bewaken en als voelspriet binnen de groep fungeren. Zij maken bijvoorbeeld specifieke wensen of ideeën van de groep kenbaar aan het WTV bestuur. Kijk op de pagina ambassadeurs om te zien welke leden momenteel de ambassadeurs zijn voor de verschillende groepen.