• WTV Alphen

 • Classique d’Alphen

 • Classique d'Alphen 2021 geannuleerd

  Helaas moeten we de Classique d'Alphen in 2021 vanwege de corona-maatregelen annuleren. Hopelijk zien we u weer in februari 2022.

 • Pas weer in 2022 wordt de MTB cyclowedstrijd Classique d'Alphen georganiseerd door WTV Alphen. Ergens eind februari 2022 zal op recreatiegebied 't Zand in Alphen om 10.00 uur het startschot gegeven worden voor een wedstrijd over circa 40 km. De exacte datum moet nog vastgesteld worden

  Voorinschrijving voor de editie van 2022 wordt eind 2021 geopend Het blijft mogelijk om op de dag zelf in te schrijven tot 30 minuten voor de start van de wedstrijd. 

  Er zal in diverse leeftijdscategorieën gestreden worden en ook voor de dames is er een apart klassement. Voor elk klassement zijn mooie prijzen te verdienen, en voor het overall klassement zijn er nog wat extra prijzen te vergeven. De wedstrijd kan verreden worden met een mountainbike of een cyclocrossfiets (veldritfiets). Dat de wedstrijd bij veel mountainbikers in de smaak valt blijkt wel uit het grote aantal deelnemers bij de vorige editie: 300 starters.

  Op facebook.com/evenementenwtvalphen berichten we ook regelmatig over het laatste nieuws rondom deze wedstrijd. Op de dag zelf is het uiteraard ook nog mogelijk om in te schrijven.

  Waar en wanneer?
  WTV-Alphen organiseert de Classique d'Alphen (40 km) in februari 2022. 
  Plaats: Recreatieterrein 't Zand Alphen
  Tijdstip: start om 10.00u
  Startplaats: Camping 't Zand, Maastrichtsebaan 1, 5131 NZ Alphen (NB)

  Parcours
  Het parcours is gelegen aan recreatieterrein het Zand te Alphen (NB) in een bosrijke omgeving. Dit gebied wordt al vele jaren gebruikt als trainingslocatie van de Nederlandse en Belgische veldrijders.
  Het parcours zal uit diverse soorten tracks gaan. Zo zitten er single tracks in afgewisseld met korte steile klimmetjes. Ook zitten er enkele stroken los zand in en zwaar lopende modderstroken. Brede paden zijn er voor de inhaalmanoeuvres. Het parcours is technisch heuvelachtig en onder alle weersomstandigheden goed te rijden. Ondanks dat de grootste hoogteverschillen niet groter dan ongeveer 8 meter zijn moeten er over de circa 40 km ongeveer 400 hoogtemeters overwonnen worden.

  Dit jaar zal er weer een gezamenlijke massastart plaats vinden met een ruime aanloopronde. Daarna zal de grote lus van ruim 12 km drie keer gereden worden . Om de registratie van elke deelnemer te verbeteren zal er wederom gebruik worden gemaakt van chiptiming tijdens de cyclo. Achteraf kunt u dus uw eind- en ronde tijden bekijken.

  Hieronder kunt u de gpx file van het parcours downloaden van 2020. Het parcours van 2022 zal enigszins aangepast t.o.v. het parcours van 2020.

  Naam Aantal km's gpx-file Google-maps
  Classique d'Alphen 2020 40 km Classique d'Alphen Classique d'Alphen

  Voorlopig Reglement

  Indien je deelneemt aan de MTB-cyclo Classique d'Alphen dan dien je met de volgende zaken rekening te houden:

  • Onder voorbehoud €15,00 euro voorinschrijving (kosteloos annuleren tot xx februari, hierna van xx tot xx februari tegen €5 administratiekosten)
  • €17,50 euro voor inschrijving op de dag zelf (tot een half uur voor de start)
  • Deelname is op eigen risico
  • Bij het ophalen van een stuurbord met startnummer wordt een borg gevraagd van €5. Deze krijg je uiteraard terug bij het inleveren van het stuurbord.
  • Het dragen van een harde schaalhelm is verplicht
  • Het gebruik van e-bikes/MTB's tijdens de wedstrijd is niet toegestaan

  Mochten je nog specifieke vragen hebben t.a.v. de Classique d'Alphen dan kun je contact opnemen via de email classique@wtvalphen.nl

  Uitslagen
  Klik op het betreffende jaar om de uitslag te raadplegen:

  En kijk bij de historie voor de winnaars van eerdere edities.

  Sponsoren
  Hoofdsponsors van MTB-Cyclo Classique d'Alphen is Rabobank De Zuidelijke Baronie en Lucros Railway Engineering

  De tijdwaarneming wordt verzorgd door Ox-Max Sportevenementen shop