• WTV Alphen

 • Classique d’Alphen

 • Lennart van Houwelingen wint Classique d'Alphen 2023

  Klik op de banner voor de uitslag

 • Foto's Classique d'Alphen deel 1

 • Foto's Classique d'Alphen deel 2

 • Op zondag 26 februari 2023 organiseert WTV Alphen wederom de MTB cyclowedstrijd Classique d'Alphen. Op recreatiegebied 't Zand in Alphen zal om 10.00 uur het startschot gegeven worden voor een wedstrijd over circa 40 km. 

  Voorinschrijving voor de editie van 2023 is gesloten omdat we de maximale aantal van 250 deelnemers hebben ingeschreven. U kunt u inschrijven op de wachtlijst om vrijgekomen startbewijsen te bemachtigen.
  De vrijgekomen startbewijzen worden op volgorde van binnenkomst aan personen op de wachtlijst toegekend. Klik op de banner boven aan deze pagina om u in te schrijven op de wachtlijst.

  Er zal in diverse leeftijdscategorieën gestreden worden en ook voor de dames is er een apart klassement. De wedstrijd kan verreden worden met een mountainbike, gravelbike of een cyclocrossfiets (veldritfiets). Dat de wedstrijd bij veel mountainbikers in de smaak valt blijkt wel uit het grote aantal deelnemers bij de vorige edities. Om de registratie van elke deelnemer te verbeteren zal er wederom gebruik worden gemaakt van chiptiming tijdens de cyclo. Achteraf kunt u dus uw eind- en ronde tijden bekijken.

  Op facebook.com/evenementenwtvalphen berichten we ook regelmatig over het laatste nieuws rondom deze wedstrijd.

  Waar en wanneer?
  WTV-Alphen organiseert de Classique d'Alphen (40 km) in 26 februari 2023. 
  Plaats: Recreatieterrein 't Zand Alphen 
  Tijdstip: start om 10.00u
  Afhalen startnummers: van 8:30 tot 9:30
  Startplaats: Camping 't Zand, Maastrichtsebaan 1, 5131 NZ Alphen (NB)

  Reglement
  Indien je deelneemt aan de MTB-cyclo Classique d'Alphen dan dien je met de volgende zaken akkoord te gaan:

  • €15,00 euro voorinschrijving (kosteloos annuleren tot 19 februari, hierna van 20 tot 24 februari tegen €5 administratiekosten)
  • €5 borg betaal je direct bij inschrijving voor het stuurbord, bij inlevering na de finish krijg je direct je €5 contant terug
  • Deelname is op eigen risico, de organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor welke schade dan ook die is opgelopen bij deelname aan dan wel aanwezigheid bij de Classique d'Alphen
  • Het dragen van een harde schaalhelm is verplicht
  • Het gebruik van e-bikes / e-mtb's. tijdens de wedstrijd is niet toegestaan
  • Door middel van het inschrijven voor de Classique d'Alphen gaat de deelnemer akkoord met het openbaar publiceren van de uitslag, foto's en films gemaakt tijdens de Classique d'Alphen
  • Maximaal 250 deelnemers

  Mochten je nog specifieke vragen hebben t.a.v. de Classique d'Alphen dan kun je contact opnemen via de email classique@wtvalphen.nl

  Parcours
  Het parcours is gelegen aan recreatieterrein het Zand te Alphen (NB) in een bosrijke omgeving. Dit gebied wordt al vele jaren gebruikt als trainingslocatie van de Nederlandse en Belgische veldrijders.
  Het parcours zal uit diverse soorten tracks gaan. Zo zitten er single tracks in afgewisseld met korte steile klimmetjes. Ook zitten er enkele stroken los zand in en zwaar lopende modderstroken. Brede paden zijn er voor de inhaalmanoeuvres. Het parcours is technisch heuvelachtig en onder alle weersomstandigheden goed te rijden. Ondanks dat de grootste hoogteverschillen niet groter dan ongeveer 8 meter zijn moeten er over de circa 40 km ongeveer 400 hoogtemeters overwonnen worden.

  Dit jaar zal er weer een gezamenlijke massastart plaats vinden met een ruime aanloopronde. Daarna zal de grote lus van ruim 12 km drie keer gereden worden. De eerste grote ronde is iets aangepast t.o.v. ronde twee en drie, om opstopping in de eerste ronde zoveel mogelijk te voorkomen. De onderstaande route is die van 2023, maar het is mogelijk dat er op het laatste moment nog wijzigingen waren aangebracht i.v.m. boswerkzaamheden rond 't Zand.