• WTV Alphen

 • WTV rijdt Bloesem Classic

 • Afgelopen zaterdag hebben 10 WTV'ers de Bloesem Classic gereden. De opkomst was een stuk lager dan de week er voor tijdens de Hageland Classic, ondanks dat het weer een stuk beter was. Waarschijnlijk moesten de meeste WTV'ers nog bijkomen.

  's Ochtends om zeven uur verzamelde de tien WTV'ers bij Café Welkom om gezamenlijk naar Zonhoven te rijden. Ondanks dat een beroepschauffeur voorop reed, hebben we heel Zonhoven gezien voordat we bij het vertrek aankwamen. Na snel omkleden en inschrijven zijn we om 9 uur aan de route begonnen. Het was in de ochtend nog fris, maar het zonnetje was al aardig zijn best aan het doen en zou ons de hele dag begeleiden.
  Voor de pauze hebben we een aardig tempo gereden en aangesloten bij diverse groepen. De omgeving was wederom schitterend onder het stralende zonnetje. De bloesem liet zich al wel zien, maar duidelijk was dat de kou van de afgelopen tijd geen positieve invloed heeft gehad. Opvallend waren wel de mooi, strak bewerkte akkers. Voor de pauze hebben onze huis-fotografen de WTV'ers in de mooie omgeving vastgelegd.
  Na de pauze werd de groep in tweeën gesplitst. Vijf WTV'ers reden de 130 km en de andere vijf reden de 150 km. Nu bleek ook waarom voor de pauze iedereen zo goed doorreed. De wind stond vanuit het noorden en nu moesten wij ook die kant op. Toch ging ook dit weer in een lekker tempo. Het tempo lag af en toe zo hoog dat onze huisfotograaf bij de 150 alleen foto's kon maken vanaf de achterkant van de groep.
  Iets voor 15 uur was de 150 km groep als laatste terug bij de auto's en konden we gezamenlijk weer vertrekken richting Welkom. Bij Welkom werd de Bloesem Classic nog geëvalueerd onder het genot van een herstel-drankje.
  De conclusie was dat de Bloesem Classic een zeer mooie toertocht is, met een goede organisatie. Een toertocht om ook volgend jaar weer op de kalender te zetten, zodat meer WTV'ers van deze tocht kunnen genieten.

  Komende zondag staat de volgende grote WTV klassieker op het programma, de viaducten-tocht naar Brecht.

 • Foto's mede mogelijk gemaakt door Net en Nel: