• WTV Alphen

 • WTV-Alphen viert 35-jarig jubileum met reünie en fietsweekend

 • Wielertoervereniging Alphen bestaat 35 jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Op 28 oktober wordt er een reünie en feestavond georganiseerd voor alle leden en oud-leden inclusief partners. Oud-leden zullen hierover nog bericht ontvangen. Maar noteer deze datum alvast in de agenda! En dan was er afgelopen weekend de tocht naar Bunnik met overnachting nabij Fort Rijnauwen. Het werd een top weekend met mooi weer, sportiviteit en gezelligheid. Maar liefst 50 leden namen aan het weekend deel.

  Vertrek naar Bunnik
  In drie groepen vertrokken we afgelopen zaterdag naar Bunnik: een toergroep voor een route van 95 km en een kerngroep en trainingsgroep voor een rit van 150 km. Voor beide afstanden had Arno wederom gezorgd voor een prachtige fietsrit over mooie buitenaf wegen. Lekker zonnetje erbij, geen vuiltje aan de lucht, genieten! Wie doet ons wat? Niemand; al is een lekke band niet altijd te voorkomen. In de kerngroep werd men verrast doordat het wiel van Jos de J. plotseling alles en iedereen begon onder te sproeien met een witte vloeistof. Jos rijdt tubeless; gelukkig dichtte het lek zich vanzelf. Bij de trainingsgroep was Bert de pechvogel met lek. Even snel een bandje verwisselen en oppompen met een CO2 patroon: geen probleem voor Bert. En wat doe je als je twee patronen verder bent zonder enig effect? Dan zeg je tegen je schoonvader (Wil, die dag bestuurder van de volgwagen) dat hij beter had moeten opletten bij het aangeven van de juiste binnenband. Geen vuiltje aan de lucht dus. Halverwege de rit was er een pauze in Alphen (GLD) met koffie en gebak. Behalve voor Wouter; die drinkt “weizener”. In alle groepen werd er op het eigen niveau stevig doorgefietst, waardoor menigeen blij was uiteindelijk te arriveren in Bunnik. “Goed gefietst, prachtige tocht, op het eind wel taai” was de algemene teneur. Wat wil je met op het eind nog een kort klimmetje op de Utrechtse heuvelrug.  

  Avondprogramma
  Na het opfrissen – de één gaat dan douchen, de ander duikt het natuurwater in, weer een ander pakt wat hij pakken kan uit de beperkte voorraad gekoeld bier of frisdrank – was er een barbecue. De hamburgers, spareribs en sateetjes vonden gretig aftrek. Die avond was er ook nog wat ruimte voor entertainment. Arno, Mathieu en Niels M. hadden een quizje in elkaar gedraaid met allerlei leuke vragen o.a. over een eeuw Alphense wielergeschiedenis (dank Jan W. ;-) en hilarische fotorondes. Alle teams presteerden sterk, maar je moet Jos of Henk heten om er met wat hulp van een Johan en een Ton met de eerste prijs vandoor te kunnen gaan. Inmiddels had de organisatie geregeld dat we die avond nog lekker konden naborrelen op het terras van de lokale horecagelegenheid. Dat was gezellig: met een hoop sterke verhalen. Al bleef dat koud bier wel een dingetje. Zelfs het studentikoze barpersoneel vond het lastig om het bier koud en met een goede schuimkraag uit de tap te krijgen. Iets met vergeten vaten in de koeling zetten of zoiets. Jan O. en Joop vinden het dan geen enkel probleem om wat te hulp te schieten en ze uitleg te geven hoe ons dat in Brabant wel lukt. Rond 23.00u waren de meeste leden wel aan hun verdiende nachtrust toe in onze stapelbedjes. Rob, Wouter en Bert hadden geen zin om naar een avondje snurken te gaan luisteren. Aangestoken door alle sterke verhalen over de fietsweekenden uit het verleden, gingen zij nog even met de taxi op stap. Naar verluid tot in de kleine uurtjes. Ondertussen was Jan O. ’s avonds gaan spoken in de Stayokay en gedesoriënteerd op zoek gegaan naar het toilet. Uiteindelijk belandde hij bij Frans op bed. Frans schrok zich een hoedje, maar wist door ferm optreden Jan weer op het juiste pad te zetten.

  Aankomst in Alphen
  Zondag begon om half 8 met ontbijt voor het prachtige koetshuis. Daarna was iedereen al vrij snel startklaar voor vertrek naar Alphen. Het helpt dan niet om de fiets van Teun te verstoppen in één van de slaapzalen en vervolgens te constateren dat de sleutelpas kwijt is. Dat werkt vertragend. Immers, bij de WTV is het samen uit samen thuis. Maar gelukkig was alles al snel opgelost. Nog snel een groepsfoto en op naar Alphen. Wederom drie groepen. De toergroep rijdt dezelfde tocht terug als heen; de kerngroep en trainingsgroep rijden een andere tocht van 120 kilometer terug. Die dag was het wel echt heet met 30 graden. Halverwege was er voor kern- en trainingsgroep een pauze waarbij Joop en Cotty klaarstonden met de volgwagen. Tegenvaller was dat Niels W. door een plotselinge ontsteking aan zijn arm niet verder kon fietsen. Uiteindelijk hebben alle groepen wel een aantal keren moeten stoppen door de hitte. Belangrijk is voldoende zoutinname. Ton heeft daar snoepjes voor en is niet te beroerd om die te delen. De kerngroep houdt het bij suiker en slaat in Hank een voorraadje cola in. Uiteindelijk arriveerde de kerngroep als laatste in Alphen zo rond half drie ’s middags. Bij café Welkom was er nog tijd voor gezellig nabuurten. Al met al kijken we terug op een fantastisch fietsweekend. Dat had niet gekund zonder het organiserend comité. Hartelijk dank aan Jan, Andy, Louis, Arno en Jos voor de voortreffelijke organisatie. Ook dank aan Joop, Wil en Cotty voor de ondersteuning met de volgwagen en Mathieu, Niels M. en Arno voor de quiz. Maar sowieso dank aan alle aanwezige leden; samen hebben we er een fantastisch leuk weekend van gemaakt!  (NM)