• WTV Alphen

  • WTV-Alphen trotseert recordaantal viaducten met stevige wind

  • Afgelopen zondag reed WTV-Alphen haar jaarlijkse viaduktentocht. Tijdens deze tocht van Alphen naar het Belgische Brecht (en terug) pikken we zo’n beetje alle viaducten mee die op dit traject de A58/A27/A16 en E19 kruisen. In totaal goed voor zo’n 145 kilometer fietsplezier. Makkelijk was het niet, want er stond een stevige wind!Die wind was geen reden om thuis te blijven, want de opkomst voor de viaduktentocht was nog nooit zo hoog. De goede weersvoorspelling zal zeker een rol hebben gespeeld. De kerngroep vertrok om 8 uur in 3 groepen! Om 9 uur vertrok tevens een toergroep voor een ingekorte route richting Brecht. 

    Halverwege in Brecht dronken we gezamenlijk met elkaar een koffie in de zon op het terras van een karakteristiek Belgisch cafeetje. De koffiekoeken waren heerlijk. De wegwerkzaamheden voor de deur boden een mooi uitzicht. Prima geregeld door de organisatie! Ondanks het feit dat er steeds meer mensen met fietsnavigatie rijden, vond één groep het wat lastiger om de weg te vinden richting Brecht. Geen idee hoe ze dat voor elkaar kregen, maar na wat omzwervingen, kwamen ook zij - ietsjes vertraagd - in Brecht aan.

    Het laatste stuk op de weg terug werd de wind echt stevig en velen hadden hun zakken vol. Gelukkig zijn de sterkere fietsers dan altijd bereid om wat meer kopwerk op zich te nemen. Vroeg in de middag keerden we weer terug in Alphen. Een klein groepje sloot traditiegetrouw nog af met een drankje bij café Welkom.

    Dank aan de organisatie voor het regelen van de pauzeplaats en uitstekende koffiekoeken en dank aan Corrie Marijnissen voor de volgwagen. Komend weekend rijdt WTV-Alphen op zaterdag een klimtocht rondom Nijmegen en op zondag staat de toertocht naar Postel op het programma.