• WTV Alphen

 • WTV-Alphen start met grote opkomst seizoen 2017!

 • Vrijdag 3 maart was de jaarlijkse ledenvergadering van WTV-Alphen bij Café Welkom. Zoals ook in andere jaren was de opkomst groot. Na ontvangst met een bak koffie en een versnapering werd er begonnen met de vergadering. Er was weer een volle agenda met wetenswaardigheden, financiën, programma-informatie, de fietsvakantie naar Duitsland en te besluiten onderdelen.

  Ook dit jaar had het bestuur weer iemand om in het zonnetje te zetten. Het was erelid Christ Kokx die vanwege zijn verdiensten voor de inzet en het nemen van verantwoordelijkheid bij de veldtoertocht en Classique d’Alphen een presentje kreeg uitgereikt van zijn vriend Jaap. Bedankt voor je inzet Christ.

  Het kiezen van nieuwe bestuursleden was dit jaar niet nodig. Het bestuur van WTV-Alphen blijft dit jaar ongewijzigd, omdat Jan Wildhagen voor zijn 5e termijn als bestuurslid de 25 jaar vol wil maken. Het bestuur van WTV-Alphen is blij met het aanhouden van Jan als bestuurslid, momenteel in de rol van penningmeester. 

  Vorig jaar is de visie voor de komende jaren gepresenteerd, welke bij de ledenvergadering kort is herhaald en aangescherpt waar nodig. De kernwaarden van WTV-Alphen zijn onder andere de sportieve prestatie, zowel voor jong als oud, samen uit, samen thuis. Door gezelligheid en saamhorigheid ontstaat er binding tussen de leden onderling. Deze kernwaarden blijven het middenpunt in de visie, echter is stilstand achteruitgang! 

  De grootste verandering van vorig jaar was de werkgroep programma, die zich bezig houdt met de fietsritten op de kalender. Daarnaast wordt er gereden met 3 groepen op woensdag en zondag. Daarnaast komt er een nieuw onderdeel in het clubkampioenschap: de gelijkmatigheidsrit, waarbij een koppel vooraf de tijd of snelheid als doel stelt en zonder hulpmiddelen probeert zo kort mogelijk bij de doelstelling te eindigen. 

  WTV-Alphen heeft vorig jaar 9 nieuwe leden mogen ontvangen! Met name de introduceedag was een goed moment om fietsers kennis te laten maken met WTV-Alphen. Ook dit jaar staat deze rit weer op het programma. Hierbij zullen alle leden één of meerdere introducés meenemen voor een ritje. Fietsers kunnen vrijblijvend aansluiten om een rit mee te fietsen. Er zullen een paar mooie ritten worden gereden over verschillende afstanden en er wordt afgesloten met een drankje. Zet deze datum 23 april 2017 alvast in je agenda! 

  Jan Wildhagen, penningmeester, had de cijfers van 2016 en de begroting van 2017 uitgewerkt en gepresenteerd. Hierna presenteerde Corné van Dijk namens de werkgroep programma het programma voor 2017. Een bomvol programma met diverse nieuwe ritten en veel variatie. Als uitdaging een paar langere ritten, als voorbereiding op het fietsweekend in Duitslang. Het volledige programma is te lezen op de website www.wtvalphen.nl onder “kalender”. 

  Vervolgens nam Jan Oomen het woord namens de werkgroep “reis- en fietsvakanties”, om het fietsweekend 2017 van WTV Alphen toe te lichten. Met dank aan Arno, werden de mooiste routes door het Zwarte Woud gepresenteerd. Zowel voor de klimmer als niet-klimmer een uitdagend programma, met mooie ritten. 

  De ledenvergadering werd afgesloten onder het genot van een pintje aan de bar bij Café Welkom. De ambities voor 2017 zijn weer scherp gezet, ook de sterke verhalen werden uitgewisseld. 

  Op zondag 5 maart om 9.00 uur stond de openingsrit 2017 op het programma. Met 53 leden was het een grote opkomst. Het was prachtig weer met een beetje wind en zeker niet koud. Voor velen de eerste rit weer op de racefiets voor het nieuwe jaar. Er werd gestart in 3 groepen in een gelijkmatig tempo, om het ritme en de afspraken op de fiets weer op te pakken. In de trainingsgroep werd daar niet altijd rekening mee gehouden en werd er stevig doorgetrapt. Na afsluiting werd en bij Café Welkom een kop koffie met cake genuttigd. 

  Indien mountainbikers of wielrenners na het lezen van deze ervaring enthousiast worden, is het mogelijk om ritten mee te fietsen met de leden van WTV-Alphen.  Meer informatie over het lidmaatschap en de mogelijkheid om lid te worden staat op www.wtvalphen.nl. Op 23 april 2017 staat een speciale kennismakingsrit gepland, waar men vrijblijvend bij aan kan sluiten.