• WTV Alphen

 • WTV-Alphen start met grote opkomst seizoen 2016!

 • Vrijdag 4 maart was de jaarlijkse ledenvergadering van WTV-Alphen weer op het programma. Zoals ook in andere jaren was de opkomst zeer groot. Er was weer een volle agenda met wetenswaardigheden, jubilea, programma-informatie, financiën en te besluiten onderdelen. Na ontvangst met een bak koffie en een versnapering werd er begonnen met de vergadering. 

  Ook dit jaar hadden we iets te vieren. Gust Hendrickx werd gehuldigd voor zijn 25 jarig lidmaatschap van WTV-Alphen. Met een mooie bos bloemen en een groot applaus werd er stilgestaan bij dit moment. Gust, proficiat. 

  Het bestuur van WTV-Alphen is altijd in beweging. Ton Damen neemt na 5 jaar als fanatiek bestuurder afscheid van het bestuur van WTV-Alphen. Ton was de afgelopen jaren de drijvende kracht achter het programma en was niet te beroert om acties op te pakken. Gelukkig blijft Ton wel nauw betrokken in de werkgroepen van de Veldtoertocht en Classique d’Alphen. Als dank voor de jarenlange inzet werd een mooie bos bloemen en een cadeaubon van Jansen-Oomen Tweewielers overhandigd. Ton, bedankt voor je inzet als bestuurslid. 

  Het bestuur van WTV-Alphen had 2 vacatures te vervullen. Wil Weterings is aangesteld als regulier bestuurslid en Marc van Sas is aangesteld als secretaris. WTV-Alphen wenst Wil en Marc veel plezier en succes met de bestuursactiviteiten. 

  Vorig jaar was een werkgroep geformeerd die zich bezig heeft gehouden met het uitwerken van de visie van WTV Alphen, voor de komende jaren. De kernwaarden van WTV-Alphen zijn onder andere de sportieve prestatie, zowel voor jong als oud, samen uit, samen thuis. Door gezelligheid en saamhorigheid ontstaat er binding tussen de leden onderling. Deze kernwaarden blijven het middenpunt in de visie, echter is stilstand achteruitgang! 

  De grootste veranderingen uit de visie-ontwikkeling zijn onder andere het beleggen van organisatorische taken bij werkgroepen, waardoor het bestuur kaderstellend en sturend is. Verder wordt er vanaf heden zowel op de woensdag en zondag gefietst in 3 groepen bij voldoende opkomst. Daarnaast komt er een nieuw onderdeel in het clubkampioenschap: de gelijkmatigheidsrit, waarbij een koppel vooraf de tijd of snelheid als doel stelt en zonder hulpmiddelen probeert zo kort mogelijk bij de doelstelling te eindigen. 

  Op 19 juni 2016 zal WTV-Alphen een introducée-dag organiseren. Hierbij zullen alle leden één of meerdere introducés meenemen, om kennis te maken met WTV-Alphen. Er zullen een paar mooie ritten worden gereden over verschillende afstanden en er wordt afgesloten met een drankje. Zet deze datum 19 juni 2016 alvast in je agenda! 

  Jan Wildhagen, penningmeester, had de cijfers van 2015 en de begroting van 2016 uitgewerkt en gepresenteerd. Hierna presenteerde Niels Wouters namens de werkgroep programma het programma voor 2016. Een bomvol programma met diverse nieuwe ritten en veel variatie. Als uitdaging een paar langere ritten en een klimrit in juli. Het volledige programma is te lezen op de website www.wtvalphen.nl onder “kalender”. 

  De ledenvergadering werd afgesloten onder het genot van een pintje aan de bar bij Café Welkom. De ambities voor 2016 zijn weer scherp gezet, ook de sterke verhalen werden uitgewisseld. 

  Op zondag 6 maart om 9.00uur stond de openingsrit 2016 op het programma. Met 48 leden was het een grote opkomst. Het was fris, maar niet te koud om te fietsen. Voor velen de eerste rit weer op de racefiets voor het nieuwe jaar. Er werd gestart in 3 groepen in een gelijkmatig tempo, om het ritme en de afspraken op de fiets weer op te pakken. Als vernieuwend element werd er doorgedraaid in een ketting, om het wisselen van kop af gemakkelijker te maken. Na afsluiting werd en bij Café Welkom een kop koffie met appeltaart genuttigd. 

  Indien mountainbikers of wielrenners na het lezen van deze ervaring enthousiast worden, is het mogelijk om ritten mee te fietsen met de leden van WTV-Alphen. Meer informatie over het lidmaatschap en de mogelijkheid om lid te worden staat op www.wtvalphen.nl.