• WTV Alphen

 • WTV-Alphen start 2018 in nieuwe wielerkleding!

 • Op vrijdag 9 maart heeft de jaarlijkse ledenvergadering plaatsgevonden van WTV-Alphen. Het jaar 2018 is voor WTV-Alphen een bijzonder jaar, vanwege het 30-jarig jubileum. Daarnaast heeft WTV-Alphen weer 5 sponsoren bereidt gevonden de wielerkleding voor 5 jaar te sponsoren! Ook dit jaar staat er weer een mooi gevarieerd fietsprogramma klaar. WTV-Alphen is dit jaar ook deelnemer aan de Rabobank Clubkascampagne, dus stem op WTV-Alphen.

  De vergadering werd gestart met het bedanken van alle vrijwilligers van het afgelopen jaar. Ook zijn er in 2018 twee jubilarissen; Herman Hendrickx en Carla Wildhagen zijn beiden 25 jaar lid van WTV-Alphen! Gefeliciteerd. Door het bestuur is Niels Wouters voorgedragen als secretaris en unaniem gekozen door de leden. Veel succes Niels! Marc van Sas stopt als secretaris en werd bedankt met een bos bloemen. Ook werden weer 8 nieuwe leden voorgesteld, die met veel plezier komen fietsen bij WTV-Alphen.

  Op dit moment telt de WTV zo’n 93 leden, sterk variërend in leeftijd. Onze leden zijn woonachtig in Alphen, Baarle-Nassau en omliggende dorpen. WTV-Alphen richt zich niet alleen op activiteiten binnen de eigen vereniging, maar vooral ook daarbuiten. De vereniging is trots op haar leden die zich jaarlijks als vrijwilliger inspannen om fietsliefhebbers en belangstellenden van jong tot oud een sportieve ochtend te bezorgen tijdens onze evenementen.

  WTV-Alphen is in de regio bekend van de jaarlijkse veldtoertocht, ook wel Brabants Mooiste genoemd. Daarnaast ook van de succesvolle wedstrijd MTB Cyclo Classique d’Alphen. Ook is WTV-Alphen een van de partijen bij de 2-jaarlijkse fietstocht van Stichting ERBIJ. Door een goede en prettige samenwerking, weet WTV-Alphen deze fietsactiviteiten te organiseren, een meerwaarde voor de regio Alphen. De organisatie hiervan bestaat uit een bestuur en diverse werkgroepen. Hiermee zijn de activiteiten in tijdsbesteding te behappen. Daarnaast wisselt de samenstelling, zodat een frisse en creatieve blik zorgt voor veranderingen.

  Net als vorig jaar is WTV-Alphen ook deelnemer van de Rabobank Clubkascampagne. Vanaf 4 tot en met 16 april 2018 kunnen 2 stemmen per lid van de Rabobank de Zuidelijke Baronie worden uitgebracht op WTV-Alphen. Ieder lid van de Rabobank DZB die WTV-Alphen en haar activiteiten een warm hart toedraagt, kan haar stemmen uitbrengen op WTV-Alphen. Met de opbrengst kunnen de activiteiten in de regio worden georganiseerd.

  Op fietsgebied is het motto al enkele jaren “samen uit en samen thuis”. WTV-Alphen fiets met haar leden normaliter in 3 groepen, met verschillende snelheden en ambities. Deze groepen staan onder leiding van ambassadeurs, die zorg dragen voor een veilige rit en heldere communicatie binnen de groep. Op de woensdagen wordt er een vaste trainingsrit afgewerkt, vertrek vanaf Café Welkom. Op de zondagen wordt er 1 van de 8 vaste ritten gereden. Daarnaast staan er ook in 2018 langere ritten ingepland, met vertrek vanaf Café Welkom of vanaf locatie. De jaarlijkse vier wedstrijdelementen staan ook weer op het programma.

  In 2018 bestaat WTV-Alphen 30 jaar! Dit moet gevierd worden. Zoals bij ieder jubileum wordt er een speciale fietsactiviteit samengesteld. De feestcommissie (Arno, Jan, Jos, Jan en Louis) hebben dit jaar de rit Alphen (NB) – Alphen (ZH) – Alphen (Gld) – Alphen (NB) op het programma gezet. Een rit waarin iedere rijder haar ei kwijt kan op een passend fietsniveau. De maximale afstand ligt rond de 270km totaal. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een feestavond in oktober 2018.

  In 2017 is de kledingcommissie gestart met het selecteren van een leverancier van de nieuwe fietskleding voor 2018-2022. Met behulp van 5 sponsoren is het mogelijk goede kwaliteit fietskleding aan te bieden aan de leden. De kledingsponsoren voor de komende 5 jaar zijn: Jansen-Oomen Tweewielers, De Stoffeerder, Autoschadeherstel Van Gestel, Autobedrijf Smulders en Café Welkom. WTV-Alphen is zeer blij met deze sponsoren!

  De nieuwe kleding werd door Niels (wintertenue) en Coen (zomertenue) geshowd aan alle leden. Na afsluiting van de vergadering werden de kledingpakketten uitgereikt aan de leden en werd er geproost op het nieuwe seizoen. De nieuwe kleding geeft weer een boost bij de start van het wielerseizoen. De trainingsschema’s en goede voornemens werden doorgesproken.

  Zondag 11 maart is de openingsrit van 2018 verreden. Vanwege de mindere weersvoorspellingen was de opkomst minder dan gebruikelijk. Toch waren er 28 rijders aanwezig in het nieuwe tenue. Zoals gebruikelijk werd er na de eerste rit een bak koffie gedaan bij Café Welkom.

  Wilt je een keer meerijden met WTV-Alphen en kennis maken met het rijden in groepen, dan kan dat altijd. Er wordt gereden op zondagochtend en vanaf april ook op woensdagavond. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Meer informatie over een eventueel lidmaatschap staat op www.wtvalphen.nl. Tot kijk.