• WTV Alphen

 • WTV-Alphen sluit wielerseizoen af met verassingsmiddag

 • Het wielerseizoen 2022 is voor WTV-Alphen alweer ten einde, althans het wegseizoen. Een nieuw MTB-seizoen staat voor de deur; asfaltwegen worden ingeruild voor bos- en gravelpaden. Traditioneel hoort bij de afsluiting van het wegseizoen een feestelijke activiteit. Dit jaar had Mathieu Stabel zich opgeworpen als organisator van deze activiteit in de vorm van een verrassingsmiddag en -avond op zaterdag 15 oktober. Het werd een gezellige dag met een voortreffelijke opkomst van 43 leden.
  De start van de middag was bij Café ’t Raedthuys. Daar werden we ingedeeld in 6 groepen en begonnen we na een paar drankjes aan een wandeling (speurtocht??) door Alphen en natuurgebied ’t Zand. De wandeltocht was voortreffelijk uitgepijld. Een kans om even gezellig bij te praten en in het bosrijke gebied was er genoeg gelegenheid om af en toe de blaas te lichten. Dat krijg je als je begint met een borrel ;-) Eindpunt was ’t Paviljoen waar een heerlijke maaltijd voor ons klaarstond. Gewoon friet met stoofvlees, saté of lekkerbek; hetgeen de WTV’er het liefst heeft.
  Na het avondeten was het tijd voor De Grote WTV-Alphen Pubquiz. Mathieu had een leuke quiz vormgegeven - speciaal op maat voor WTV-Alphen - bestaande uit 6 rondes van ieder 10 vragen. Arno van Gorp werd ingeschakeld voor de technische realisatie en Niels Maes voor de presentatie. De eerste ronde had als thema “Back to School”. Een toepasselijke titel, bedenkend dat de gehele quiz best veel emoties losmaakte bij de leden; er werd hevig gediscussieerd, geroepen en bewogen – net een echte puberende middelbare schoolklas. Er volgden nog rondes over Alphen, Sport, Breinbrekers, Weetjes, maar het hoogtepunt – afgemeten aan het aantal decibel – was de Erotiekronde. Maar goed …. Naarmate er meer alcohol werd geconsumeerd, namen weliswaar de levendigheid en het plezier toe, maar de prestatie kelderde naar een dieptepunt. De verschillende groepen scoorden uitermate teleurstellend in deze erotiekronde 
  Genoeg reden om daar nog eens over na te peinzen. Winnaar van de quiz werd de groep bestaande uit Ed Verheijen, Corné van Dijk, Bart Maes en Fons de Jong. Zij ontvingen een heerlijk bierpakket van Brouwerij Boslust. Heren, gefeliciteerd! Na de quiz maakten we ons klaar voor een korte wandeling terug naar Alphen Centrum om – voor degenen die het nog wilden – een afzakkertje te drinken bij D’n Bruine.

  Heel hartelijk dank aan Mathieu en hulptroepen voor de voortreffelijke organisatie. Dank aan het bestuur voor de ondersteuning. Velen van ons zoeken deze maanden de bos- en gravelpaden weer op.
  Voor alle MTB liefhebbers: zondag 13 november organiseert WTV-Alphen wederom Alphens mooiste veldtoertocht. Wees welkom! Voor meer informatie zie www.wtvalphen.nl 
  Oh ja, laat ik afsluiten met een leuk weetje uit de quiz. Het totaal aantal opkomsten bij elkaar opgeteld tijdens het wegseizoen 2022 was 1253 en gemiddeld namen 20,2 personen deel aan een WTV rit. Voor volgend jaar willen dit aantal gaan verbeteren! Ter stimulans worden in maart 2023 alle leden in een nieuw fancy wielertenue gestoken! Als dat niet motiveert. Geniet van het MTB seizoen! (NM)