• WTV Alphen

  • WTV-Alphen sluit 35 jaar af met geslaagde feestavond en reünie

  • Het was al eerder aangekondigd in Ons Weekblad en met persoonlijke berichten via de email. WTV-Alphen bestaat 35 jaar en dat zouden we gaan vieren met een feestavond voor alle leden, hun partners en onze sponsoren. Ook oud-leden waren van harte welkom en zo werd de avond tevens een reünie. De animo was groot. Maar liefst 140 deelnemers was de feestavond rijk, waaronder een kleine 60 leden en 30 oud-leden. 

    Onze evenementcommissie bestaande uit Arno, Louis, Jan, Andy en Jos hadden alles uit de kast getrokken om er een geslaagde avond van te maken. Met hulp van de vrijwilligers van CC Den Heuvel hadden ze de feestzaal aangekleed en overal prachtige foto’s uit onze historie opgehangen. Ook de verschillende wielertenues vanaf 1988 tot heden hebben een plek gekregen in de zaal. Alleen het echt oplettende WTV-lid heeft gemerkt dat er 1 tenue ontbrak: het pèèrs rooie. Time flies! 

    Jan Oomen opende namens de evenementencommissie de avond en benoemde het bijzondere karakter van de WTV als club waarin naast het wegzetten van een sportieve prestatie, gezelligheid altijd heel belangrijk is geweest. Work hard, play hard, zeggen ze in het Engels en dat hebben we als WTV ook altijd goed gedaan, aldus Jan. Niels Wouters benadrukte als (aftredend) voorzitter in zijn praatje hoe bijzonder het is om als club te kunnen rekenen op zoveel vrijwilligers onder leden en niet-leden (o.a. partners van leden) bij het organiseren van onze evenementen zoals de veldtoertocht en cyclo. Ook dat maakt de WTV tot een hele bijzondere club! Een ander mooi moment was dat de leden van het eerste uur in het zonnetje werden gezet op het podium. Zij waren erbij toen in 1988 de WTV werd opgericht en zij zijn nog steeds actief binnen de vereniging. 

    Gedurende de avond was er ook het nodige entertainment. Allereerst konden we op groot scherm kijken naar een film over 35 jaar WTV met foto’s en video’s uit de oude doos. Louis Wouters gaf aan dat hij met het maken van deze film niet over een nacht ijs was gegaan; het aantal beelden dat bewaard was gebleven was toch meer dan hij vooraf had gedacht. En dan was er nog een heuse tonproater of zoals wij in Alphen zeggen “semmelèèr” naar Den Heuvel gekomen. Dat was niemand minder dan Bram Fetamine: niet de minste wielrenner uit de omstreken. Op weg naar Alphen met wind tegen was hij de weg kwijt geraakt, maar via Ulicoten toch in Alphen beland. Bram Fetamine bleek niemand minder dan Andy Marcelissen. En tot slot (verrassend): een quiz! Dit keer in elkaar gedraaid door Jos de Jong. De presentatie van de quiz had hij slim kunnen delegeren naar Louis. Het was een afvalquiz waarbij de deelnemers moesten kiezen uit twee alternatieven bij een vraag. Jos wisselde in de quiz vragen gebaseerd op eigen ervaringen (o.a. over de effectiviteit van seks voor de wedstrijd) af met leerzame en objectieve vragen zoals wie de uitvinder is van de fiets. Dat is de Duitser Karl Drais, voor de geïnteresseerde lezer. Uit de quiz kwam een verdiende winnaar met kop en schouders: Wouter de Jong.

    De gehele avond werden er onder het genot van een hapje en drankje nog veel oude koeien uit de sloot gehaald, maar ook plannen gesmeed voor nieuwe fietsactiviteiten. Met deze feestavond heeft de WTV haar 35-jarig jubileum in stijl afgesloten! Daarnaast mogen we terugkijken op een sportief en supergezellig jubileum fietsweekend naar Bunnik afgelopen juni. Wie weet mogen we in het nieuwe jaar weer wat nieuwe (oud) leden welkom heten :-) Dank aan de evenementencommissie, het WTV-bestuur en vrijwilligers van CC Den Heuvel. De volgende activiteit staat alweer voor de deur: onze veldtoertocht op 12 november a.s. Tot dan! (NM)