• WTV Alphen

  • WTV-Alphen rijdt voor de 4e maal Jan Marijnissentocht

  • Afgelopen zondag stond er voor WTV-Alphen de Jan Marijnissentocht op het programma. Deze tocht naar Antwerpen is een jaarlijks terugkerende rit geworden ter nagedachtenis aan alle leden die onze vereniging door ziekte heeft verloren. De tocht draagt de naam van Jan Marijnissen omdat hij vier jaar geleden, tijdens zijn ziekte, graag eens met de gehele club op en neer naar de grote markt van Antwerpen wilde fietsen. Omwille van de veiligheid hebben we afgelopen jaren besloten om niet meer rechtstreeks naar hartje Antwerpen te rijden, maar in de Antwerpse randgemeenten te blijven.

    Voor onze vereniging is dit een bijzondere tocht. Ook dit jaar was het deelnemersaantal groot; zo’n 35-40 WTV’ers gingen mee. Daarnaast werden we op de fiets vergezeld door een broer (Toon) en neef/petekind (Frank) van Jan. Corrie Marijnissen vergezelde ons met de volgwagen. Gelukkig hadden we prachtig weer met veel zon en een lekkere temperatuur! De tocht verliep voorspoedig, al blijkt het soms lastig om met behulp van navigatie te fietsen. Zo af en toe werd er een straat gemist en moesten we omkeren. Maar och ja … dat hoort er een beetje bij. Bijzonder aan deze tocht is dat we allemaal eenzelfde rustig toertempo rijden en eensgezind fietsen, d.w.z. geen onderscheid maken in verschillende groepen.

    Bij Brasserie MoNo in Schilde hebben we een mooie pauzeplek gevonden voor koffie en appeltaart. Aldaar werden we opgewacht door een dochter en kleinkind van Jan. Na de pauze verliep de tocht terug voorspoedig met de wind in de rug. We hebben de Jan Marijnissentocht afgesloten met een lekkere Leffe, Westmalle of iets soortgelijks bij Café Welkom. Bijzondere dank voor Corrie. Ook dank aan Arno voor de route en de programmacommissie voor het regelen van de pauze. Volgend jaar weer.