• WTV Alphen

 • WTV Alphen Rijdt tijdrit in Gilze

 • Gilze 29 Juni

  Voor de tijdrijders van WTV Alphen was zaterdag 29 Juni een dag welke al lang omcirkeld was in de agenda. Na 6 weken trainen met het team waren de mannen er klaar voor. Afgelopen jaren hadden we nog wel eens een gastrijder nodig om het team compleet te maken maar dat was dit jaar niet nodig. Het team kon met 6 echte WTV ers van start; Gust, Ton, Niels, Teun, Wouter en Mart (op chronologische volgorde) waren de mannen welke de eer van de WTV Alphen hoog moesten houden. Vorig jaar werd al een record snelheid gereden, het doel was om zeker niet langzamer te rijden.
  De wedstrijd bestaat uit 3 rondjes van 7,5 km lang, dus totaal 22,5 km continu op je limiet rijden. De tijd van vierde renner telt, je moet dus echt een teamprestatie leveren. Er zit nogal wat snelheidsverschil in het team, dus voor de sterkste is het een uitdaging om niet te hard te rijden. Hier hadden de mannen goed op getraind en er waren goede afspraken gemaakt! Huisfotograaf Jos was ook aanwezig om het spektakel vast te leggen en om zijn 2 zonen Teun en Wouter aan te moedigen natuurlijk. Als er iemand trots is dan is het Jos wel, en terecht wat dat zijn me toch een kleppers.
  Om 16.50 begaf het team zich naar de start om daar op te stellen, om 17.08 uur klonk het startschot en gingen ze los. Het doel was om zo lang mogelijk met 6 te blijven, Teun en Mart namen meteen al wat langere beurten de rest wat korter maar er werd lekker doorgedraaid en de snelheid zat er goed in. Ronde 2 werd al spannender, Wouter kwam er niet lekker in maar bleef vechten om erbij te blijven, Niels kwam lekker op dreef en kon wat langere beurten doen. Gust en Ton konden er ook goed bij blijven, deze 2 mannen zijn 60 + maar niet kapot te krijgen, oersterk die 2! Teun en Mart reden nog niet op de limiet, gelukkig maar. Anders lag het al lang uit elkaar. Bij het ingaan van de derde ronden gooide Mart zijn fiets zo plat door de bocht dat hij bij het uitkomen van de bocht een voorsprong had op de rest waardoor Ton even extra moest coachen. Het werd zwaar in de laatste ronde, Wouter moest lossen dus nog met 5 man over. Ton kreeg het zwaar maar kon er nog bij blijven, Gust zat er ook nog bij en Mart, Teun en Niels konden nog een goede beurt doen waardoor we met 5 man over de finish kwamen, allen kapot gestreden. En met een tijd van 30.36 en een gemiddelde snelheid van 44,7 km per uur naar een mooie 8 ste plaats gereden! 14 seconden sneller dan vorig jaar.

  Al naar al dik tevreden met het resultaat, en we kijken uit naar volgend jaar!

  Wij willen als WTV Alphen de organisatie van het Wielerweekend Gilze bedanken voor de voortreffelijke organisatie.