• WTV Alphen

 • WTV-Alphen rijdt de Mergellandroute in Limburg

 • Op zaterdag 25 mei stond de Mergellandroute op het programma. Om 7:00 uur stonden 14 WTV-ers bij Café Welkom om af te reizen naar Zuid-Limburg. De weersvoorspelling was goed en de kettingen waren gesmeerd. Er waren zelfs rijders die een bergpion hadden gemonteerd! Ook waren er een aantal jaloers op de tripple van Johan O. Angst?

  Onderweg begon de zon al te schijnen. Eenmaal aangekomen in Limburg werd vertrokken met een graad of 13, een licht briesje en een zonneschijn. De route ging door het heuvelige Mergelland van Zuid-Limburg, echt een prachtig gebied. Meteen een vakantiegevoel.

  Ton en Gust voerden het tempo vanaf het begin aan vanaf koppositie. Op de eerste klimmen sprongen Johan P. en Niels ook meteen mee, gevolgd door Teun, Arno, Johan, Herman,  Corné, Jos, Mike en Leo. Voor François en Peter beloofde het een pittige dag te worden.

  Met wat ondersteuning van de navigatie was de route goed te doen. Tussen de heuvels door werd er samen gereden en bergop reed iedereen op eigen tempo. Op iedere berg werd er onderling even gemeten wie het hardste omhoog kon rijden. De eerste 60 kilometers zaten er op, toen we Peter ineens kwijt waren. Gust en Ton zijn hem gaan zoeken, uiteindelijk stond hij terug voor aan de klim. Na een half uurtje oponthoud kon de route weer worden opgepikt.

  Bij het drielandenpunt werd gepauzeerd met wat hartigs en een drankje. De koolhydraten werden weer aangevuld voor deel 2, het betere klimwerk. Bovenop het tweede deel werden nog twee andere bergen meegepikt, voor wat extra hoogtemeters in de benen te krijgen. Tussendoor ook nog 2 keer moeten stoppen voor een lekke band van Herman. Hij heeft beloofd nu echt een nieuwe buitenband te kopen.

  Op iedere berg was het weer even knallen. Het was merkbaar dat de energie af nam bij de laatste klimmen. Na 115 kilometer was nog niet iedereen voldaan en werd nog de finaleronde van de Amstel Gold Race 2019 gereden. Konden we allemaal even de ronde van Mathieu van der Poel herbeleven. Na 130 km en circa 1.900 hoogtemeters was het weer goed geweest. Uiteindelijk was het een zeer mooie dag. Iedereen had ervan genoten en allemaal gezond weer thuis.

  Voor de kalender, uitslagen en de foto’s, zie www.wtvalphen.nl. Binnenkort rijdt WTV-Alphen nog meer mooie ritten, onder andere donderdag 30 mei een rit naar Scherpenheuvel. Daarnaast wordt op zondag 2 juni de eerste krachtmeting gehouden bij de individuele tijdrit. Iedere woensdag wordt er een trainingsrit gereden, vertrek vanaf 19:00 uur bij Café Welkom. Aanhaken bij deze trainingsrit voor kennismaking met WTV-Alphen is vrijblijvend.