• WTV Alphen

  • WTV-Alphen fietst naar Antwerpen

  • Op 20 september werd door WTV-Alphen voor de 3e keer de Jan Marijnissen-tocht gereden, ter nagedachtenis van Jan Marijnissen. Een toerrit naar Antwerpen, uitgezet door Jan Marijnissen zelf, met als doelstelling om met z’n allen samen te rijden, jong en oud. Om 8.00 uur werd gestart bij Café Welkom richting Baarle-Nassau, waar nog een aantal WTV-leden aansloten. Totaal werd de tocht met 36 personen verreden, inclusief de 2 gastrijders van familie Marijnissen. Corry reed achter de WTV-trein aan in de volgwagen, met een paar setjes reservewielen.

    De weersomstandigheden waren goed; licht bewolkt, weinig wind en de zon liet zich zien. De route heen, ging van Hoogstraten richting Brecht, vervolgens langs de villa’s van Brasschaat, vrijwel tot aan het centrum weer terug naar Schoten. Aangekomen in Schilde was het tijd voor twee tassen koffie en een stuk taart. Een aantal familieleden van Jan en Corry zaten al te wachten bij de Brasserie op de groepen WTV’ers. Ook Jos Kamp was met zijn motor naar Schilde gereden voor een bakkie met de WTV. De route terug ging langs Malle en Rijkevorsel weer terug via Baarle naar Alphen.

    De voorgaande ritten naar Antwerpen eindigden op de Grote Markt. Vanwege de autoloze zondag en onveilige verkeerssituaties in het centrum is besloten het centrum te vermijden en de route aan te passen. Mede dankzij de hulp van navigator Arno van Gorp konden diegenen met een GPS-toestel beschikken over de juiste route. Op een paar lekke banden en een licht valpartijtje na, verliep de tocht prima. Op de heenweg was de 3e groep even de weg kwijt, maar met hulp van Arno zaten ze weer snel terug op de route.

    Rond 13:15 uur eindigden de tocht bij Café Welkom. De liefhebber heeft daar nog een klein biertje of bakje koffie genuttigd. Uiteindelijk hadden we bij terugkomst zo’n 116 kilometer op de teller staan.  Alle deelnemers hebben genoten van deze mooie en gezellige tocht!  Dank aan Corrie voor het verzorgen van de volgwagen. Tot slot dank aan Arno voor het mede mogelijk maken van de tocht! Er zijn veel foto’s en filmpjes gemaakt door Jos de Jong; deze zijn te bewonderen op www.wtvalphen.nl.

    Inmiddels is WTV-Alphen ook druk met de voorbereidingen van de jaarlijkse veldtoertocht op zondag 8 november. Voor meer informatie over de veldtoertocht zie www.wtvalphen.nl of “like” onze Facebookpagina: www.facebook.com/evenementenwtvalphen