• WTV Alphen

 • WTV-Alphen beleeft Super Sunday

 • Afgelopen zondag was een Super Sunday voor de leden van WTV-Alphen. Er waren namelijk flink wat punten te verdienen in het clubkampioenschap. Leden konden kiezen voor deelname aan de koppeltijdrit of aan de gelijkmatigheidsrit. Uw deelnemende reporters Niels M. en Niels W. doen verslag.

  Gelijkmatigheidsrit
  De gelijkmatigheidsrit wordt verreden in duo’s. Vooraf geeft ieder duo aan met welke gemiddelde snelheid ze een vooraf uitgezette onbekende route willen gaan rijden. Het duo dat het dichtst bij de vooraf aangegeven snelheid zit, wint. Dit jaar was de route uitgezet door Herman en de tijdregistratie in handen van Hans en Eric. Het hoort zo te zijn dat de lengte van de rit onbekend blijft bij de deelnemers. Brutaal vragen kan altijd, zo dachten Bert en Jos. En ja hoor, Hans en Eric praatten al snel hun mond voorbij. U kunt nu raden wie die dag tot winnaars werden uitgeroepen. Al kreeg dat diezelfde avond wel een staartje, maar dat is voor later. Acht duo’s en 1 trio gingen bij café Welkom van start. Wederom voor een mooie route door Weelde, Baarle, Ulicoten, Chaam en weer terug naar Alphen. En uiteraard was de route op papier soms lastig te lezen en bleken er een aantal onduidelijkheden in te zitten, waardoor “verkeerd rijden” vrijwel alle duo’s overkwam. Dat hoort er eigenlijk ook wel een beetje bij. Dan clusteren we onderweg samen en wordt er toch nog in kleine groepjes gereden. De finish van de route was op dezelfde plek als de start, bij café Welkom. Echter toen het duo Niels en Bart Maes als eerste bij Welkom aankwam, slaagden zij er niet in Hans en Eric te spotten om zich af te melden, waardoor zij maar snel doorfietsten naar Alphenaer op ’t Sas, alwaar we met z’n allen en de koppeltijdritrijders een drankje zouden gaan drinken. Nadien werd duidelijk dat Hans en Eric zich binnen bij Welkom (aan de koffie?) hadden verschanst. Gelukkig stonden ze wel net buiten toen de andere duo’s arriveerden. De tijd van Niels en Bart werd later nog netjes gecompenseerd. Of iedereen het parcours zoals uitgestippeld perfect heeft gefietst, blijft de vraag. Al met al was het een prima rit en heeft iedereen lekker kunnen fietsten op een eigen tempo. Dank aan Hans en Eric voor de tijdregistratie. Maar dan het beloofde staartje. Diezelfde avond volgde er een rectificatie op de uitslag. Niet Jos en Bert, maar Peter en Eddy waren de winnaars! Ik weet van Peter dat hem dat eigenlijk geen bal kan schelen. Hij en Eddy hadden bewust een lage gemiddelde snelheid opgegeven om samen lekker rustig te kunnen fietsen en bijbuurten: daar gaat het uiteindelijk om. Dat klassement is maar bijzaak. Hieronder de uitslag met tussen haakjes als eerste de aangegeven gem. snelheid in km/u en als tweede de uiteindelijke gem. snelheid.

  1. Peter Goos en Eddy Gijsemans (25,7/26,23)
  2. Jos de Jong en Bert Schepens (29/28,28)
  3. Jaap Buijs en Fons de Jong (26,3/27,33)
  4. Niels Maes en Bart Maes (29,5/30,97)
  5. Frans Foesenek en Louis Wouters (26,1/24,45)
  6. Jan Oomen en Jos Kamp (26,1/28,53)
  7. Peter Verheijen en Francois de Jong (25,5/28,03)
  8. Corné van Dijk en Ed Verheijen (29,3/26,44)
  9. Jan Wildhagen, Ben Wouters en Stefan Joris (24,2/29,30)

  Koppeltijdrit
  Op deze Super Sunday stond naast de gelijkmatigheidsrit ook de koppeltijdrit op de agenda. Met 8 man was de opkomst redelijk. Er waren namelijk nog een paar hardrijders met vakantie. Het is altijd vooraf speculeren wie er gaan winnen; het is maar net met wie je loot. De een heeft een tijdritfiets en de ander niet. Iemand die zich daar niet zo druk om maakt is Teun de Jong. Teun rijdt op zijn racer harder dan menig renner op zijn tijdritfiets. Vanuit Welkom vertrokken de mannen naar de ‘’Rooie weg’’ in Baarle Nassau. Het parcours loopt vanaf Café De Baroes tot aan begin Minderhout en terug; in totaal ruim 22 km. Jaap en Christ stonden met de tijdmeting bij start-finish en John en Henk stonden op het keerpunt in Minderhout. Na de warming up werd er geloot en na de loting waren volgens Arno de prijzen al verdeeld. Als eerste zouden Ton en Niels vertrekken, tweede duo waren Arno en Rob, derde duo Teun en Timo en vierde Johan P en Johan O. Er stond nog een vervelend windje welke wel eens op terugweg van Minderhout tegen zou kunnen werken op het laatste stuk van het parcours. Na goed 40 minuten was iedereen weer terug, de een meer kapot als de ander. Iedereen had dus alles gegeven, en dat resulteerde in de volgende uitslag.

  1. Timo en Teun             29.39,08
  2. Ton en Niels               31.08,26
  3. Johan en Johan          32.44,09
  4. Rob en Arno               33.15,16

  Daarna hebben we gezellig afgesloten samen met de rijders van de gelijkmatigheidsrit bij de Alphenaer waar alle sterke verhalen van vroeger weer naar boven kwamen! Al met al was het weer een mooie dag, maar vooral voor onze tijdrijders een goede training voor de ploegentijdrit in Gilze. Komende weken staan er naast de standaardritten weer een aantal bijzondere ritten op het programma met zaterdag 8 juni de Mergellandroute en zondag 16 juni de Viaductentocht. Wat hebben we het goed :-)