• WTV Alphen

 • Viaductentocht 2015

 • 150 kilometer met circa 40 viaducten

  Afgelopen zondag werd door de kerngroep de jaarlijkse viaductentocht richting het Belgische Brecht gereden. In totaal werden circa 39 viaducten beklommen over de snelwegen A58, A16 en E19. Stipt om 7:30 uur werd er vertrokken bij Café Welkom, met 26 coureurs, verdeeld in 2 groepen. De viaductentocht is één van de zwaardere reguliere tochten die jaarlijks op het programma staan. 

  Ook Corry stond om 7:30uur klaar om te vertrekken met de volgwagen, met reservewielen. Er is gelukkig niet lek gereden. De weersvoorspellingen waren wisselend, maar de gehele tocht is het droog gebleven.
  Op de heenweg naar Brecht hadden we enkele niet voorziene wegomleggingen. Gelukkig zijn er altijd een paar vrachtwagenchauffeurs die de weg weten op zulke momenten. Met een korte omweg konden de navigators de GPS-route weer oppakken. 

  Dit jaar werd er een bak koffie gedronken bij Café ’t Hoefijzer in Brecht, met al 80km op de teller. Altijd lekker, zo’n verse bak filterkoffie, in een café vol ambiance en 18+ kunstwerken aan de muur. Na het aanvullen van de cafeïne en koolhydraten, kon de weg weer vervolgd worden, terug naar Alphen. Op de terugweg hadden we de wind in de rug, altijd lekker.
  Vrijwel alle viaducten werden in het gebruikelijke tempo afgewerkt. Voor diegene die nog energie over hadden, werd er gesprint op de lijndonk, bij het laatste viaduct over de A58. Door het voorwerk van Arno en Johan, kon Berry als eerste de top van het viaduct bereiken. Daarna door naar Alphen, bij aankomst meer dan 150km in de benen.
  Hierbij willen we ook Corry bedanken voor het begeleiden van de tocht met de volgwagen en natuurlijk ook Net en Nel voor de fotografie! De foto’s zijn hieronder te zien. Op de facebookpagina www.facebook.com/evenementenwtvalphen (zie home-page) staat een actiefilm van het peloton.

  Door de toergroep werd een rit van circa 75 km naar Breda en terug afgelegd onder begeleiding van Wil Weterings.

  Nog even de vermelding dat op zaterdag 18 april door 10 rijders de Bloesem Classic werd gereden, 135-150km vanuit Zonhoven. 

  Op zondag 3 mei staat het eerste wedstrijdonderdeel op het programma, de koppeltijdrit. We hopen dit jaar op veel belangstelling, voor diegene die hun conditie willen meten tegen de klok of tegen elkaar. Deelname kan voor de toergroep, kerngroep en trainingsgroep. Binnenkort nog meer mooie ritten, o.a. 9 mei Mergelheuvelland en 14 mei naar Scherpenheuvel! Interesse om een keer mee te rijden, geef je op als proeflid of stuur een email naar info@wtvalphen.nl

 • Foto's mede mogelijk gemaakt door Net en Nel: