• WTV Alphen

 • Verslag Classique d’Alphen 2016

 • Afgelopen zondag, 28 februari, organiseerde WTV Alphen voor de 16e keer de cyclo sportief Classique d'Alphen. Dit is een wedstrijd over 39 kilometer voor zowel cyclocrossers als mountainbikers. Het is daarom dat het zich nog elk jaar mag verheugen op veel belangstelling van de sportieve fietsers. Ook dit jaar was er weer veel belangstelling om deel te nemen. Maar liefst 267 renners(sters) stonden om 10.00 uur aan de start bij de waterplas van recreatiegebied 't Zand.  Aan de start stonden zowel toppers uit Nederland en Belgie als de recreatieve sportieveling. Er waren zelfs complete MTB-teams naar Alphen gekomen. Ook oud prof Erik Dekker was van de partij! 

  Het parcours was o.l.v Christ Kokx weer keurig uitgezet en was uitstekend berijdbaar. Het weer was deze ochtend bijzonder fris door een noordoosten wind. Nadat de renners de laatste instructies hadden meegekregen van de startploeg werd het peloton op gang geschoten in een spectaculaire massastart. Na de start volgde er een aanlooptraject van 3 kilometer rondom de waterplas en 3 ronden van 12km. Bij de eerste doorkomst zat onze WTV-rijder Coen van Hees op de 4e plaats. Gedurende de wedstrijd werden voorin posities gewisseld en formeerde een kopgroep van 7 personen. Zij sprintten voor de overwinning en het was oud Nederlands kampioen Bas Peters die er met de overwinning vandoor ging. Hij eindigde vóór de winnaar van vorig jaar, Vincent Meyvis uit België. Er werden recordtijden gereden; de toppers reden boven de 28km/u gemiddeld! 

  De plaatselijke rijders waren dit jaar goed vertegenwoordigd in de klassementen. Coen van Hees eindigde als 3e in de categorie 30+. Ton Damen eindigde in de categorie 50+ als 3e, waarbij Huub Kools de winnaar was. Maarten van der Veeken eindigde als 6e in de categorie tot 30 jaar. 

  Naast Coen en Ton reden er meer deelnemers van WTV-Alphen mee. Zij konden er in dit sterke deelnemersveld  alleen een onderlinge strijd van maken. In de categorie 30-40 jaar werd Harld Damen 35e. In de categorie 40-50 jaar werd Maikel Verharen 45e.  Bij de categorie 50+ werd Gust Hendrickx 8e, Jos de Jong 21e en Leo Lambregts 22e. Johan Pelkmans was helaas uitgevallen. Enkele toppers waren zo blij met hun prestatie, dat ze het de hele dag nog hebben gevierd. 

  Ook de laatste finishers werden vocaal binnen gehaald door de deskundige speaker John Verbogt. Nadat uiteindelijk iedereen was gefinished, konden de diverse klassementen worden opgemaakt. Dit jaar gebeurde de tijdwaarneming voor het eerst met chiptiming (met dank aan sponsor Lucros), onder leiding van Arno van Gorp. Na de binnenkomst van de laatste deelnemer, waren de klassementen in beeld. Rond 12:30 uur werd overgegaan tot de prijsuitreiking per categorie en totaal klassement, waarmee het sportieve deel van de dag werd beëindigd. Voor een aantal WTV-ers zat het werk er nog niet op, de afbakeningen, linten en finishstraat werden nog opgeruimd. Er werd wederom veel werk verzet.

  We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde editie 2016. Het grote aantal deelnemers heeft ons wederom verrast. We zien het als een groot compliment dat zoveel sportievelingen van heinde en verre naar Alphen komen. We hadden deelnemers uit heel Nederland en België. Zij hebben allemaal kunnen ervaren wat voor moois recreatiegebied 't Zand te bieden heeft. Kortom, er zal vast wel een 17e editie komen van de Classique d'Alphen. Complimenten aan de werkgroep Classique d’Alphen voor de strakke organisatie. 

  De uitslagen per categorie en overall zijn terug te vinden op de website van WTV-Alphen, www.wtvalphen.nl. Van iedere deelnemer staat er een film online van de finish. Ook staan er prachtige foto’s op de website, genomen door onze Louis. 

  De hoofdsponsors van MTB-Cyclo Classique d'Alphen zijn Rabobank De Zuidelijke Baronie, www.sponser.nu en Lucros Railway Engineering. We willen nog de volgende bedrijven en mensen bedanken voor hun spontane medewerking: Jac Reijns Staalconstructie, Gebr. van Eijck, Jansen-Oomen Tweewielers, Bouwbedrijf Horevoorts, Ben Wouters Transport, Antonis Verhuur en Van Tilborg Interieurs. 

  Indien mountainbikers of wielrenners na het lezen van deze ervaring enthousiast worden, is het mogelijk om ritten mee te fietsen met de leden van WTV-Alphen.  Meer informatie over het lidmaatschap en de mogelijkheid om lid te worden staat op www.wtvalphen.nl.