• WTV Alphen

 • Veldtoertocht WTV-Alphen wederom een succes!

 • Afgelopen zondag 11 november was de 26 veldtoertocht van WTV-Alphen. In totaal waren 1.104 deelnemers vertrokken bij Café Welkom in Alphen. De route was beschikbaar in 25, 40 en 55 kilometer, passend bij de ambitie van de deelnemers. Ondanks de slechte weersvoorspellingen, bleef het de gehele ochtend droog, waardoor de vele deelnemers konden genieten van de prachtige tocht!
  Al weken voorafgaand aan de veldtoertocht waren groepen WTV-leden actief met het prepareren van de route. Het vele snoeiwerk is beloond met een mooi parcours. Afgelopen zaterdag viel er nog een forse bui regen, maar daar was op zondag gelukkig niet veel meer van te zien. Tijdens barre herfstomstandigheden werd de tocht op zaterdag uitgepijld door een twintigtal WTV-leden. Met behulp van de bussen van Remijsen Truckservice, CW Graphics en Ben Wouters Transport werden de pijlen en borden verspreidt over de tocht.
  De tocht liep via landgoed De Hoevens, de Rechter Heide, ’t Zand en de Chaamse bossen. In de Chaamse bossen werd ook een deel van de nieuwe MTB-route betrokken bij het parcours. Bossen, paden en singletracks wisselden elkaar af. De mooiste foto’s van de deelnemers zijn dit jaar vastgelegd door www.sportkiek.nl. Naast enkele vernieuwingen in het parcours was er dit jaar ook sprake van vernieuwing bij de pauze. Naast soep, koek, thee en koffie, had Frans F. dit jaar ook bananen op de kop getikt.
  Na afloop konden alle deelnemers tegen inwisseling van het polsbandje ook nog een broodje worst krijgen, als beloning van de inspanning. De verzorging van het eten en drinken was mede mogelijk gemaakt door sponsor PLUS Van Eekelen uit Alphen. De veldtoertocht is in trek bij vele deelnemers uit de grensstreek. Ook prominenten, zoals Gerben Karstens (etappe winnaar van de 3 grote rondes) en de gebroeders Van Poppel (Trek en Lotto Jumbo) waren van start gegaan voor een mooie herfsttraining. Dit jaar waren er gelukkig ook weer veel jeugdige deelnemers die met vader of moeder een rondje reden. WTV-Alphen had ook speciaal een kidstoertocht onder begeleiding georganiseerd van enkele WTV-leden georganiseerd. Een stuk of 10 jeugdige rijders hadden deelgenomen aan deze tocht, met na afloop een presentje.

  Na afloop was het mogelijk de fiets schoon te laten spuiten bij Frank Kools Landbouwmechanisatie aan de Looiersweg in Alphen. Om 14.30 uur was alles alweer opgeruimd en werd de balans opgemaakt. 's Avonds vond de informele evaluatie plaats onder het genot van een uitgebreid buffet en een drankje. Terwijl konden de WTV-leden ook Max volgen in de GP van Brazilië. Uiteindelijk was iedereen tevreden na een mooie weekend! Lid worden van WTV-Alphen, zie www.wtvalphen.nl

 • Foto's gemaakt tijdens de tocht door Louis