• WTV Alphen

 • Veldtoertocht WTV Alphen wederom een groot succes!

 • Afgelopen zondag, 8 november 2015, werd de veldtoertocht in Alphen verreden. Al 23 jaar is de WTV Alphen de organisator van deze tocht door het Brabantse land. De weersomstandigheden waren dit jaar, net als vorig jaar, bijzonder goed. Het parcours was in de weken vooraf op diverse plaatsen speciaal geprepareerd en de bomen en takken langs het parcours waren gesnoeid. Hierdoor was het voor iedereen mogelijk om overal fietsend door heen te komen. Er was zelfs een deelnemer met een step gesignaleerd! 

  Op zaterdag was alles al in gereedheid gebracht door onze eigen WTV leden. Het inschrijfburo, de was- en kleedruimte en de pauzeplaats werden ingericht. In de namiddag werd er door een 20-tal leden de tocht uitgepijld en bouwden Christ en Joop de oversteekplaatsen op. Zondagmorgen kwam de stroom mountainbikers al snel op gang en rond de klok van 9.00 uur waren al zo'n 1000 fietsers op weg. 

  Daar kwamen ze nog diverse WTV-ers tegen die controleerde of de route nog goed aan gegeven was. Zij schoten ook te hulp als er materiaalpech was. EHBO Alphen was ook aanwezig maar behoefde nauwelijks in actie te komen. Het beperkte zich tot 1 pleister. 

  Dit jaar was de opkomst van jeugdige rijders groot. Deelnemers tot 16 jaar konden gratis meerijden en kregen na afloop een goody-bag van hoofdsponsor Rabobank De Zuidelijke Baronie. Het is een mooie ontwikkeling om te zien dat ook ouders met hun kinderen op pad gaan en deze veldtoertocht rijden. Ook het aantal vrouwelijke rijders is zeer in opkomst. 

  Bij de pauzeplaats aangekomen konden de mountainbikers zich opladen met diverse dranken en soep. Ook waren er diverse versnaperingen te krijgen zodat men weer energie kreeg voor het tweede deel van de tocht. De organisatie van de pauzeplaats  stond dit jaar onder leiding van Frans, Jan, Frank, John, Joop en Leo. Zij hadden assistentie van een May van Baal, Henny Foesenek, Corry Marijnissen en Maria Severijns. 

  Na 25, 38 of 50 kilometer kwam iedereen weer aan bij Café Welkom en was het weer genieten op het terras. Om 14.30 uur was alles alweer opgeruimd en kon de balans op gemaakt worden. In het totaal zijn er 1.502 deelnemers van start gegaan; daarmee is het aantal van 2014 overtroffen. Er waren zelfs deelnemers die de tocht 1,5 of 2 keer hadden gereden. Dit zegt genoeg over de beleving en het plezier! 

  Het succes van deze editie is mede mogelijk gemaakt door: hoofdsponsor Rabobank DZB, Bakkerij Thijssen (voor de broodjes), Landbouwmechanisatiebedrijf Kools (voor de afspuitplaats), Jansen-Oomen Tweewielers (voor de sportdrank), Café Welkom (voor de ruimte), De Stoffeerder Chaam, Schadenet Van Gestel, Autobedrijf Michielsen, J. Reijns Staalconstructie Alphen, Van Tilborg Woninginrichting, Cafetaria ’t Passantje, De Belhamel Restaurant & Partyservice, Ben Wouters transport, Loonbedrijf Gebroeders Van Eijck en Remeijsen transport. 

  's Avonds vond de informele evaluatie plaats onder het genot van een buffet en wat hersteldrank. Nu is het weer uitkijken naar het volgende evenement en dat is de Classique D' Alphen. Deze vindt plaats op zondag 28 februari 2016 op recreatiegebied 't Zand, tot dan.

  De foto's die onderweg zijn gemaakt zijn hier te vinden.