• WTV Alphen

 • Veldtoertocht WTV-Alphen wederom een groot succes!

 • Afgelopen zondag 13 november was de 29e veldtoertocht van WTV-Alphen. Na enkele jaren Corona, konden nu alle remmen los! In totaal waren 1.780 deelnemers vertrokken bij Café Welkom in Alphen. De route was beschikbaar in 25, 40 en 55 kilometer, passend bij de ambitie van de deelnemers. Door de goede weersvoorspellingen, was het een zeer mooie opkomst. De route lag er prima bij, waardoor veel deelnemers konden genieten van de prachtige tocht! Niet voor niets, dat het ook wel “Brabants Mooiste” wordt genoemd. 

  Al weken voorafgaand aan de veldtoertocht waren groepen WTV-leden actief met het prepareren van de route. Het vele snoeiwerk is niet voor niets geweest. Op zaterdag waren veel leden al actief met het uitpijlen van de route. Met behulp van de bussen van RG-groep, CW Graphics en Ben Wouters Transport werden de pijlen en borden verspreidt over de tocht. Door Stichting MTB De Baronie was de MTB-route in Alphen vrij gemaakt van bladeren, deze lag er dan ook zeer snel bij. Dank hiervoor. 

  De tocht liep langs landgoed De Hoevens en via de Regte Heide, ’t Zand en de Chaamse bossen. Bij de Maastrichtsebaan was een nieuwe technische singletrack opgenomen in de route, met dank aan Chico van Dijk (Van Dijk Grondwerk, Sloopwerk, Riolering en Tuinen). Net zoals vorig jaar waren grote delen van de MTB-route opgenomen in de 55 kilometer route. Bossen, paden en singletracks wisselden elkaar af.  

  De route kwam ook langs Schijnvliegveld De Kiek in Goirle. Hier zijn restanten van de bunker die tijdens de oorlog is gebruikt. Daarnaast ook een replica van de Messerschmitt Bf 109, het bekende Duitse jachtvliegtuig. Dit stalen kunstwerk is 9 meter lang, 10 meter breed en zo'n 2,5 meter hoog. Leuk om een keer in te gaan zitten of om mee op de foto te gaan. 

  Dit jaar was ook de pauze voorzien van tomatensoep, koeken, bananen, thee en sportdrank! De verzorging van het eten en drinken was mede mogelijk gemaakt door sponsor PLUS Van Eekelen uit Alphen. Na de pauze was het nog een stukje knallen richting Café Welkom, waar met het mooie weer het terras klaar stond voor een drankje in de zon.    

  De veldtoertocht is in trek bij vele deelnemers uit de grensstreek, maar ook steeds meer deelnemers van verder weg (regio Delft, Rotterdam). Dit jaar waren er gelukkig ook weer veel jeugdige deelnemers die met vader of moeder een rondje reden. WTV-Alphen had ook speciaal een kidstoertocht onder begeleiding georganiseerd van enkele WTV-leden georganiseerd. Een stuk of 15 jeugdige rijders hadden deelgenomen aan deze tocht, met na afloop een presentje.   

  Met de mist in de ochtend en de felle zon erbij, werden de mooiste foto’s gemaakt op deze topdag! Op Instagram en Facebook toonden veel deelnemers de fraaiste kiekjes. De foto’s van de deelnemers zijn dit jaar vastgelegd door Jos, Wouter en Rob, welke te vinden zijn op www.wtvalphen.nl.   

  Na afloop was het mogelijk de fiets schoon te laten spuiten bij Frank Kools Landbouwmechanisatie aan de Looiersweg in Alphen. Om 16:00uur was alles alweer opgeruimd en werd de balans opgemaakt. 's Avonds vond de informele evaluatie plaats onder het genot van een buffet en een drankje. Uiteindelijk was iedereen tevreden na een mooi weekend!