• WTV Alphen

 • Uitslag handicaprace

 • Afgelopen zondag 10 juli, stond de beruchte “Handicaprace” weer op het programma, dat meetelt als onderdeel van het clubkampioenschap. WTV-Alphen organiseert al jaren de handicaprace, door een mooie tocht te fietsen en onderweg ludieke spellen te organiseren. De spellen zijn altijd zo opgezet, dat er een handicap aan zit en vaak iedereen de mogelijkheid heeft om te winnen. Er werd geloot in 2-tallen, die vervolgens om de 2 minuten van start gingen. Er werd totaal niet gereden op snelheid, al waren er verschillende die het zweet er wel op hadden staan.

  Spel 1, het traditionele spijkerpoepen, in Baarle-Hertog. Deze wedstrijd werd op voorhand al een ongelijke strijd, omdat men moest dobbelen om 3 typen flessen. Een pot met een groot gat, een fles met een middelgroot gat of een wijnfles met een klein gat. Louis had de gehele vakantie gerust, om hier te kunnen pieken. Dat was vooral te zien bij het spijkerpoepen.

  Spel 2 was in de omgeving Zondereigen, tussen de maïs en aardbeienvelden, gelegen aan de Dodendraadroute. De dodendraad was een elektrische versperring aan de grens tussen België en Nederland tijdens WO I. Het was de grens tussen oorlog en vrede. Deze draad werd opgericht en in gebruik genomen in 1915, in opdracht van het Duits bezettingsleger, ter plaatse van Zondereigen. Het tweede spel was het leggen van een houten puzzel, waarbij de tijd werd genoteerd. Kinderlijk eenvoudig zou je zeggen, maar onze voorzitter had er moeite mee.

  Spel 3 was in Ulicoten; wederom een kinderlijk eenvoudig spel, maar voor iedereen zeer lastig. Er werd gestart met dobbelen. Het was de bedoeling dat je met een knikker vanaf circa 4 meter afstand een houten lat kon raken. De betere dobbelaars kregen een groter stuk lat, de kleinere dobbelaars een zeer klein stukje. Concentratie en souplesse was het geheim van de beste knikkerkoning.

  Vanaf Ulicoten werd er richting Café Welkom gereden. De gehele route voer langs de knooppuntenroute, uitgezet door de organisatie. Een prachtige route rondom Alphen, Baarle en Ulicoten van circa 50km, waar veel rijders nog niet waren geweest.

  Teruggekomen bij Café Welkom begon het zware werk, spel nummer 4. Er moest een vragenlijst met veelal wielrennervragen worden beantwoord. Na dit onderdeel, stond de koffie klaar. De jury kon van start met het tellen van de punten en de BBQ werd in vlam gezet. De BBQ was ter ere van de afsluiting van het voorjaarsprogramma. Onder leiding van Wil en Henk (BBQ-masters) werden de eerste hamburgers met ei en ui afgeleverd. Top kwaliteit! Iedereen liet het zich smaken. Onder het genot van een drankje werd de dag nog geëvalueerd.

  De spanning was voor een aantal leden niet meer te houden, waardoor er toch werd overgegaan naar de prijsuitreiking, zonder prijzen. Op nummer 3 eindigde Kees de Swart, op nummer 2 Erik Slockers en op nummer 1 Louis Wouters.

  Het weer was voortreffelijk deze dag, prima timing. Alle vrijwilligers die mee hebben geholpen deze dag mogelijk te maken, worden van harte bedankt. De organisatie was wederom TOP geregeld, complimenten. Arno, dank voor de mooie film van deze dag. Ad en Toos, bedankt voor de gastvrijheid.

  Hieronder vind je de volledige uitslag van de handicaprace.

 • PlaatsNaam
  1Louis Wouters
  2Erik Slockers
  3Kees de Swart
  4Kees Huijben
  5Frans Foesenek
  6Johan Pelkmans
  7Dennis van Gorp
  8Arno van Gorp
  9Jan Oomen
  10Maarten Ouwehand
  11Jens Wouters
  12Ton Damen
  13Jan Jespers
  14Joop van Baal
  15Hans Paulissen
  16Jos de Jong
  17Herman Hendrickx
  18Sanne de Jong
  19Johan Olieslagers
  20Jan Ermen
  21Andy Verhagen
  22Michael Schouten
  23Ben Wouters
  24Imke Kievit
  25Peter Verheijen
  26Carla Wildhagen
  27Jaap Buijs
  28Fons Hoefmans
  29Corné van Dijk
  30Jan Wildhagen