• WTV Alphen

  • Teun de Jong en Arno van Gorp winnen koppeltijdrit WTV-Alphen

  • Afgelopen zondag was er wederom een moment van competitie voor de leden van WTV-Alphen. Met de koppeltijdrit op het programma konden er extra punten verdiend worden voor het clubklassement. De koppeltijdrit is een tijdrit die in duo’s wordt verreden. Het parcours daarvoor is al jaren hetzelfde: op en neer van Baarle naar Minderhout over de Hoogstratensebaan. In totaal zo’n 21 kilometer.  Acht leden gingen de uitdaging aan op deze warme zondag. Onder leiding van Christ Kokx, Jaap Kievit en Henk Severijns werd de wedstrijd in goede banen geleid. Teun de Jong en Arno van Gorp bleken de snelste met een tijd van 29 minuten en 45 seconden. Dat is een gemiddelde snelheid van maar liefst 42,7 km/u! Als tweede eindigden Ton Damen en Johan Pelkmans (31:34), gevold door Bart Maes en Timo Bernaerts (31:52). Wouter de Jong en Herman Hendrickx eindigden op de vierde plek (32:01). Voor alle vier duo’s een enorme knappe prestatie. Uiteraard hebben bepaalde teleurgestelde deelnemers hun zinnen alweer gezet op revanche volgend jaar. In het bijzonder noemen we dan Wouter. Deze fanatiekeling was zo gefocust op een goede tijd dat hij het niet kon verkroppen dat Herman en hij werden ingehaald door Teun en Arno. Om dit de verhinderen zette Wouter het op een sprinten. Dat is zeg mar Wouters ding; dat doet hij op woensdagen ook succesvol. Herman – normaal bijzonder taai in het wiel, maar dit keer compleet buiten adem – moest zijn fietsbel als sein gebruiken om Wouter tot bedaren brengen. 

    Gelijkmatigheidsrit

    Voor degenen die niet van tijdrijden houden was er de mogelijkheid om een gelijkmatigheidsrit te rijden. Ook deze rit wordt in duo’s verreden. Deelnemers leveren hun kilometerteller/navigatie in bij de start en bepalen samen vooraf welke gemiddelde snelheid zij willen gaan rijden op een nog onbekend parcours van tussen de 40-60 kilometer. Het duo dat bij aankomst het dichtst bij de zelf ingeschatte gemiddelde snelheid zit is de winnaar. Dit keer was het parcours uitgezet door Herman Hendrickx. Deelnemers kregen een routebeschrijving op papier mee + mogelijkheid om via google maps nog naar specifieke punten te navigeren via een doorgestuurde link in whatsapp. De organisatie en tijdmeting van de gelijkmatigheidsrit was in handen van Mathieu Stabel en Corné van Dijk. Vier duo’s en één trio gingen van start. Herman bleek een prachtige route te hebben uitgezet over kleine achterafwegen van Alphen via Poppel, Hilvarenbeek, Esbeek, Weelde en Baarle weer terug naar Alphen. De winnaar van de gelijkmatigheidsrit was het trio Ed Verheijen, Jos de Jong en Niels Maes. Op de voet gevolgd door het duo Jan Oomen en Louis Wouters en op de derde plek de gebroeders Peter en Henk Goos. En daar weer achter: Jos Kamp/Frans Jakobs en Ben Wouters/Hans ten Velde.

    Na beide wedstrijden was er de gelegenheid om gezellig in de schaduw na te praten bij De Jong Cheese aan de ’t Sas in Alphen onder het genot van een lekker biertje. Daar vond ook de prijsuitreiking plaats. Tot slot dank aan alle vrijwilligers die de koppeltijdrit en gelijkmatigheidsrit hebben helpen mogelijk te maken. Volgend jaar de revanche! (NM)