• WTV Alphen

 • Team WTV-Alphen rijdt Vrijthof – Vrijthof Bike Challenge 2019

 • Afgelopen zaterdag 20 april heeft het team van WTV-Alphen deelgenomen aan de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge 2019, een MTB-rit van 150 kilometer vanaf het Vrijthof in Maastricht naar het Vrijthof in Hilvarenbeek. Het doel van de organisatie van deze Bike Challenge was het ophalen van sponsorgelden voor het KWF. Het was uiteindelijke een prachtige rit door mooie gebieden, via een GPS-bestand op een navigatietoestel te rijden.

  Voor het team van WTV-Alphen begon het avontuur op 4 november 2018, bij de veldtoertocht in Hilvarenbeek. Daar lag de brochure voor een uitdagende MTB-rit van Vrijthof-Vrijthof. Fietsen voor het goede doel sprak enkele leden wel aan. Daarnaast ook het hebben van een sportief doel richting het voorjaar. Een afstand van 150km op de MTB is toch iets anders dan op de weg. Een mooie uitdaging om naar toe te werken. Het team van WTV Alphen bestond uit Ed Verheijen, Corné van Dijk, Arno van Gorp, Jos de Jong, Maikel Verharen, Niels Wouters en Johan Olieslagers. Ook WTV-lid Remie Havermans heeft deelgenomen aan deze MTB-rit.

  Met de 150 kilometer in het vooruitschiet werd er afgelopen winter en voorjaar de nadruk gelegd op de duurtraining. Eind 2018 werd de duurtraining al een keer getest met barre weersomstandigheden bij een MTB-tocht van Alphen naar de Loonse en Drunense duinen via een omweg terug naar Alphen en Baarle-Nassau (110km+). Daarnaast werden de ritten Spoordonk (100+), Olland Ruigste (100+), Kasterlee (110+) en ook Hageland Classic gereden om flink te trainen op het duurvermogen.

  En dan de tocht zelf. Op vrijdag vooraf werd de camper van Simon Goudberg geladen met 7 fietsen. Reserve banden en wielen werden meegenomen. Op zaterdagmorgen werd er vertrokken om 5.30 uur bij Café Welkom. WTV-lid Jan Oomen was vroeg opgestaan, om met 3 man in zijn auto naar Maastricht te rijden. De overige 4 zaten in de camper, met koffie en koolhydraten. De heenreis verliep vlot, waardoor we vroeg op het Vrijthof stonden en ook als eerste konden starten (zie youtube kanaal Vrijthof-Vrijthof). Er werd gestart met 500 rijders, vrijwel allen in het shirt van Vrijthof-Vrijthof.

  Het eerste deel van de tocht was 55km tot de pauze in op het Vrijthof in Bree. Het begon vlak, maar werd daarna toch echt heuvelig. Het kleinste verzetje werd getest op een paar steile beklimmingen. Ook het down-hillen was echt tof. Dat is pas echt mountainbiken. Onderweg stond Simon al aan de kant om wat kleding aan te pakken; het was al vroeg warm. Aangekomen in Bree konden de koolhydraten en de bidons worden bijgevuld.

  Vanaf Bree werd gereden tot Luyksgestel, waar de volgende pauze lag op circa 102km. Er werd gereden door mooie bosgebieden. Zandpaden, gravelpaden, singletracks en mountainbike routes, zeer afwisselend. Vanaf Luyksgestel werd gereden naar Hooge Mierde, waar op ca. 128km de volgende pauzeplaats lag. Het laatste stuk vanaf Hooge Mierde tot aan Hilvarenbeek lag voor de meesten op bekend terrein. De pauzeplaatsen waren prima voorzien, met volop keuze, maar ook zeer smerige sportdrank. Einde van de dag hebben we dat kunnen wegspoelen met wat bier.

  Sportief gezien ging het prima met alle rijders. De ene had het iets lastiger dan de andere, maar iedereen kwam met een voldaan gevoel in Hilvarenbeek aan. De aankomst was groots opgezet met veel publiek en ambiance. Fijn dat er ook veel bekenden waren om ons binnen te halen. Helaas verliep de binnenkomst voor Ed Verheijen niet goed; hij raakte met zijn fiets naast de afrit bij het podium en kwam ten val. Uiteindelijk bleek dat zijn schouder uit de kom was geraakt. Beterschap Ed! Hopelijk ben je weer snel fit.

  Het team van WTV-Alphen wil al haar sponsoren bedanken, voor de circa € 2.800 die het team heeft opgehaald middels sponsoring. In totaal heeft de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge 2019 meer dan € 225.000 opgehaald voor het KWF!! Daarnaast willen we ook diegene bedanken die de rijders hebben onthaald en hebben aangemoedigd; dat was tof! In het bijzonder ook Simon Goudberg die de tocht met zijn camper heeft begeleidt en Jan Oomen die ons heeft weggebracht naar Maastricht. Natuurlijk ook Sanne van Gorp, die Ed heeft opgehaald in het ziekenhuis. Kools Tweewielers voor het ter beschikking stellen van reserve banden en onderdelen. Het was een mooie dag om nooit te vergeten met een top-organisatie. De foto’s zijn te zien op www.wtvalphen.nl.

  Team WTV-Alphen

  Team WTV-Alphen