• WTV Alphen

 • Route D dag 2 - 118km / 500hm

  Deze route is bedoeld voor de WTV-leden die rustig willen fietsen met weinig hoogtemeters. De totale route is namelijk 117km lang met 500 hoogtemeters. De route kan ook eenvoudig op de dag zelf ingekort worden. Hieronder vind je een complete beschrijving van de route. En bekijk de route hier in Google maps. Download hier alle GPX bestanden.

 • Beschrijving

  We beginnen de tocht bij het hotel. Parallel aan de hoofdweg rijden we richting de grens waarbij we ruim 140 hm moeten overwinnen in 4 km. Als we de grens met Italië passeren rijden zijn we bijna boven op de Reschenpass. We rijden rustig door naar de Reschensee die we aan de verkeersluwe kant zullen passen. Helaas staat het kerktorentje aan de andere zijde. De weg die we volgen glooit licht. Na de Reschensee passeren we ook de Haidersee aan de linkerzijde. We rijden rustig verder door het dal en komen dan na een kleine 30 km bij het plaatsje Glorenza, hier rijden we langs de parkeerplaats waar de bus staat (zie de P op de kaart).
  We rijden rustig verder door het dal over het aangeven fietspad, door boomgarden, langs het water etc. Na 73km kommen we aan in Naturno waar we een café opzoeken om een bak koffie te drinken.
  Na de pauze rijden we terug naar de bus in Glorenza. De route er naar toe is ongeveer 44 km lang en bevat 350 hm over deze lengte. Het terrein loopt dus rustig omhoog.

  De terugweg is na genoeg over dezelfde route als de heenweg. Indien de route te lang of te zwaar wordt kan ook koffie gedronken worden in het plaatsje Laces wat op de route ligt. Hiermee wordt de route ingekort met 26 km (totaal wordt 92 km) en 100 hm minder.

 • Klik hier om terug naar het overzicht te gaan.