• WTV Alphen

 • Route C dag 2 - 92km / 2050hm

  Deze route is bedoeld voor de WTV-leden die alleen de Stelvio willen beklimmen. De totale route is namelijk 92km lang met 2050 hoogtemeters. Je beklimt onderweg alleen de Stelvio, verder heb je nog wat hoogtemeters in de route naar de Stelvio toe. Hieronder vind je een complete beschrijving van de route. En bekijk de route hier in Google maps. Download hier alle GPX bestanden.

 • Beschrijving

  We beginnen de tocht bij het hotel. Parallel aan de hoofdweg rijden we richting de grens waarbij we ruim 140 hm moeten overwinnen in 4 km. Als we de grens met Italië passeren rijden zijn we bijna boven op de Reschenpass. We rijden rustig door naar de Reschensee die we aan de verkeersluwe kant zullen passen. Helaas staat het kerktorentje aan de andere zijde. De weg die we volgen glooit licht. Na de Reschensee passeren we ook de Haidersee aan de linkerzijde. We rijden rustig verder door het dal en komen dan na een kleine 30 km bij het plaatsje Glorenza, hier rijden we langs de parkeerplaats waar de bus staat (zie de P op de kaart). Na 36 km komen we aan in Prato en hier gaan we beginnen aan de klim van de Stelvio (Stilfserjoch in het Duits). Zie hieronder het grafiekje van de klim, met 1833 hm in 22,8 km. De klim begint de eerste kilometers rustig, maar dan nemen de gemiddelde stijgingspercentages toe tot tussen de 8 en 11 % (steilste stuk 15%). Na 48 bochten en na 64km vanaf Nauders kom je boven op 2797 meter.
  Nu gaan we dalen in de richting van Bormio, maar al naar 4 km in de afdaling verlaten we de weg richting Bormio en rijden we de Umbrailpass op. Hier rijden we Zwitserland binnen. Let goed op tijdens deze afdaling! Het wegdek is minder goed onderhouden, smal en tijdens de afdaling rijden we ook nog ongeveer 2,5 km over een gravelweg. Voorzichtigheid bij de afdaling is belangrijk. (Kijk hier voor een film van de afdaling, na 12:23 rijdt hij de gravelweg op) De afdaling is wel door een prachtig natuurgebied, dus neem ook de tijd om hier van te genieten.
  Onderaan de afdaling na 81 km komen we aan in Santa Maria waar we naar rechts buigen en verder afdalen naar Glorenza waarna 92 km de bus staat te wachten. De fietsen kunnen in geladen worden en de bus zal ons terug brengen naar het hotel in Nauders.

 • Klik hier om terug naar het overzicht te gaan.