• WTV Alphen

 • Route A dag 2 - 168km / 3300hm

  Deze route is bedoeld voor de WTV-leden die van een stevige uitdaging houden. De totale route is namelijk 168km lang met 3300 hoogtemeters. Naast de Stelvio, wordt ook de Ofenpass beklommen en als toetje na 160 km nog een klim terug naar het hotel. Hieronder vind je een complete beschrijving van de route. En bekijk de route hier in Google maps. Download hier alle GPX bestanden.

 • Beschrijving

  We beginnen de tocht bij het hotel. Parallel aan de hoofdweg rijden we richting de grens waarbij we ruim 140 hm moeten overwinnen in 4 km. Als we de grens met Italië passeren rijden zijn we bijna boven op de Reschenpass. We rijden rustig door naar de Reschensee die we aan de verkeersluwe kant zullen passen. Helaas staat het kerktorentje aan de andere zijde. De weg die we volgen glooit licht. Na de Reschensee passeren we ook de Haidersee aan de linkerzijde. We rijden rustig verder door het dal en komen dan na een kleine 30 km bij het plaatsje Glorenza, hier rijden we langs de parkeerplaats waar de bus staat (zie de P op de kaart). Na 36 km komen we aan in Prato en hier gaan we beginnen aan de klim van de Stelvio (Stilfserjoch in het Duits). Zie hieronder het grafiekje van de klim, met 1833 hm in 22,8 km. De klim begint de eerste kilometers rustig, maar dan nemen de gemiddelde stijgingspercentages toe tot tussen de 8 en 11 % (steilste stuk 15%). Na 48 bochten en na 64km vanaf Nauders kom je boven op 2797 meter.
  Nu gaan we dalen in de richting van Bormio, maar al naar 4 km in de afdaling verlaten we de weg richting Bormio en rijden we de Umbrailpass op. Hier rijden we Zwitserland binnen. Let goed op tijdens deze afdaling! Het wegdek is minder goed onderhouden, smal en tijdens de afdaling rijden we ook nog ongeveer 2,5 km over een gravelweg. Voorzichtigheid bij de afdaling is belangrijk. (Kijk hier voor een film van de afdaling, na 12:23 rijdt hij de gravelweg op) De afdaling is door een prachtig natuurgebied.
  Onderaan de afdaling na 81 km komen we aan in Santa Maria waar we direct beginnen aan de klim van de Ofenpass Zie hieronder het grafiekje van de klim, met 774 hm in 13,5 km. De klim is wat onregelmatig, maar mag zeker niet onderschat worden, met uitschieters naar 14%. Op kilometer 95 zijn we boven op de Ofenpass en gaan we afdalen naar Zernez, in deze afdaling zit nog een stuk vlasplat omhoog van ongeveer 6 km met stukken van 4-5%.
  In Zernez (116 km) draaien we terug richting Oostenrijk. We rijden 45 km door een dal en verliezen in het totaal 400 hm, het trein golft wat op en neer.
  Op kilometer 161 bereiken we de grens bij Martina. We rijden de rivier de Inn over Oostenrijk in en we beginnen direct aan de laatste klim naar de Norbertshöhe, 6km en 439hm. Zie hieronder het grafiekje van de klim, met een maximale stijging van 7/8%.
  Boven op is het nog ongeveer 1 km rustig uitfietsen naar het hotel in Nauders, 168 km en 3300 hm verder.

 • Klik hier om terug naar het overzicht te gaan.