• WTV Alphen

 • Route A dag 1 - 109km / 2350hm

  Deze route is bedoeld voor de WTV-leden die van een uitdaging houden. De totale route is namelijk 109km lang met 2350 hoogtemeters. Naast de klim naar Serfaus, wordt ook naar Semnaun gekomen en als laatste nog een klim terug naar het hotel die gelijk is aan de klim van dag 2. Hieronder vind je een complete beschrijving van de route. En bekijk de route hier in Google maps. Download hier alle GPX bestanden.

 • Beschrijving

  We beginnen de route bij het hotel. We rijden richting het noorden en dalen ongeveer 400hm in ruim 10 km richting het plaatsje Kajetansbrücke waar we het Ober Inndal bereiken. We rijden door het dal in noordelijke richting. In Pfunds komen we langs de locatie waar de bus staat (zie de P op de kaart) voor degene die later op de dag met de bus terug naar het hotel gaan.
  We rijden het dal door waarbij we zoveel mogelijk de rustige wegen opzoeken. In het plaatsje Ried na 27 km draaien we de weg naar Serfaus op. Hier beginnen de eerste echte klimkilometers (10 km, 650hm). De klim is ruim 10 kilometer met een gemiddeld van 6% echter het begin van de klim is veel zwaarder en is gemiddeld 9% in de eerste 4/5 km. Daarna vlakt de klim af. Na 38 km zijn we boven in Serfaus waar we onze eerste pauze zullen houden.
  Na de pauze dalen we af over dezelfde weg als we gekomen zijn en rijden we door het dal terug naar Kajetansbrücke. Daar beginnen we na 65 km aan de klim naar Semnaun(15,3 km, 941 hm). De klim begint direct zeer stevig en de eerste 3,5 km is het gemiddelde boven de 9%. Daarna wordt de klim wat rustiger en is er zelfs een kleine daling, waarna de klim weer even aantrekt. Het gemiddelde is 5,3% met maximaal 13%.
  We dalen vanuit Samnaun weer, maar nemen een andere weg aan de Zwitserse zijde.
  Op kilometer 101 bereiken we de grens bij Martina. We rijden de rivier de Inn over Oostenrijk in en we beginnen direct aan de laatste klim naar de Norbertshöhe, 6km en 439hm. Zie hieronder het grafiekje van de klim, met een maximale stijging van 7/8%.
  Boven op is het nog ongeveer 1 km rustig uitfietsen naar het hotel in Nauders, dag 1 zit er op.

 • Klik hier om terug naar het overzicht te gaan.