• WTV Alphen

 • Op bedevaart naar Scherpenheuvel

 • In training met vol fietsprogramma

  Afgelopen week was het weer een druk programma voor de leden van WTV-Alphen. Na de trainingsrit op woensdag konden de benen even rusten; op Hemelvaartsdag 14 mei werd er door de kerngroep om 7:30 uur verzameld om de jaarlijkse tocht naar Scherpenheuvel te rijden. Als sinds de zestiende eeuw is Scherpenheuvel een belangrijk bedevaartsoord voor katholiek gelovigen. Het is de meest bezochte bedevaartplaats van België. Er wordt een klein houten beeldje vereerd van de Maagd Maria, dat wonderdadig zou zijn.

  Er werd vertrokken richting Baarle-Nassau, waar nog een delegatie aan kon sluiten. Met 28 man werd er door diverse Belgische dorpen richting Scherpenheuvel gereden, een rit van circa 155 kilometer en circa 375 hoogtemeters. Een prima rit om wat duurvermogen op te bouwen en los te gaan op een paar kleine beklimmingen.

  De pechvogel van de dag was Berry, die ten val kwam nadat er plotseling werd geremd. Na enige verzorging met een gaasje en wat verband, kon hij plaatsnemen in de bus van Corry, om de weg te vervolgen naar Scherpenheuvel. Beterschap Berry.

  Voordat we in Scherpenheuvel waren, hadden we al een beklimming te pakken. De fanatiekelingen waren zo scherp als een mes en konden het niet laten om zo hard mogelijk naar boven te vliegen. Na wat klimwerk kon er worden aangeschoven in een café in het centrum van Scherpenheuvel voor een pot koffie en een stuk taart. De koolhydraten konden worden aangevuld.

  Na een groepsfoto in Scherpenheuvel kon de weg terug worden vervolgd, via de Poggio richting Alphen. Na een kleine aanloop van een kilometer of vijf, kon het klimgeweld weer beginnen. Arno van Gorp was als eerste boven, met Ton Damen, Michael Schouten en Johan Olieslagers in zijn wiel. Na de klim werd er even gewacht op elkaar en de klim geanalyseerd. Jos de Jong had enige pech. Zijn ketting kon de krachtsinspanning niet opvangen. Hij wou nog even opschakelen naar het grote blad om de rest in te halen, maar zijn ketting vloog eraf.

  Na de klim werd er in een gematigd tempo met prachtig weer teruggereden naar Alphen. Onderweg kwamen Net en Nel nog een paar keer voorbij, om de fotoreportage af te ronden. Hierbij willen we ook Corry bedanken voor het begeleiden van de tocht met de volgwagen.  De foto’s en filmpjes zijn hieronder te zien.