• WTV Alphen

  • Nieuwjaarsrit met nieuwjaarsborrel bij WTV-Alphen!

  • Op zondag 8 januari was het weer zover, de nieuwjaarsrit van WTV-Alphen. Het weer was helaas spelbreker voor een mooie gezamenlijke rit met alle leden, echter waren er toch een 9-tal leden die een ritje hadden gemaakt in het bos, rondom ’t Zand en omgeving. Rond een uur of 11 werd er verzameld bij Café Welkom voor een bak koffie, met daarna soep en broodjes.  Ook diegene die niet hadden gefietst waren van de partij. Onder het genot van een pint werden de vele goede voornemens en doelstellingen uitgewisseld.

    Het jaar 2016 was een mooi fietsjaar, wat het een mooie uitdaging maakt om de lat in 2017 weer hoger te leggen. In 2016 kon er gerekend worden op vele vrijwilligers en deelnemers van diverse werkgroepen, ook in 2017 vertrouwt de vereniging op de hulp van de leden en sponsoren. Het bestuur gaat er dan ook vanuit dat begin maart 2017 de diverse vacatures weer zijn ingevuld in de diverse werkgroepen.

    In 2016 hadden we een piek in de het aantal nieuwe aanmeldingen. Ook in 2017 is er zeker ruimte voor nieuwe leden en willen we fietsers in de gelegenheid stellen om een keer mee te fietsen en kennis te maken met onze vereniging. Vanaf maart wordt er op de zondagen vertrokken rond 9.00 uur bij Café Welkom en vanaf medio april ook op de woensdagavond. Het exacte programma is binnenkort te zien op www.wtvalphen.nl.

    Op 3 maart 2017 wordt de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden, waarna op zondag 5 maart de openingsrit 2017 staat gepland. In het jaar 2017 staat ook een fietsweekend gepland naar Duitsland; de voorbereidingen zijn al gestart. De trainingsschema’s kunnen worden opgesteld, om topfit aan het fietsweekend te beginnen.

    De eerstvolgende activiteit van WTV-Alphen is de Classique d’Alphen, een cyclowedstrijd voor veldrijders en mountainbikers van circa 39 kilometer, rondom ’t Zand in Alphen. Deze wedstrijd vindt plaats op zondag 19 februari, met het startschot om 10:00 uur. In het verleden reden er al vele prominenten en ex-profs mee, net zoals vorig jaar, met Erik Dekker, Arnold Stam en plaatselijke rijders als Huub Kools, Jos Bogaerts, Coen van Hees, Ton Damen, Maarten van der Veeken en vele anderen. Naast diverse klassementen voor de heren, is er ook een dames categorie. Aanmelden kan al, kijk op www.wtvalphen.nl voor meer informatie.