• WTV Alphen

 • Niels Wouters wint individuele tijdrit in Alphen!

 • Zondag 2 juni 2019 is de jaarlijkse individuele tijdrit van WTV-Alphen verreden. Normaliter wordt deze wedstrijd alleen verreden onder de WTV-leden. Afgelopen voorjaar is het idee ontstaan om circa 10 verenigingen uit de ABG-gemeenten aan te schrijven om deel te nemen aan de individuele tijdrit in Alphen over 12 kilometer. Van de totaal 16 rijders, waren dan ook 5 gastrijders aan de start; een mooi aantal om mee te beginnen. 

  Bij een aantal fanatieke fietsers van WTV-Alphen stond 2 juni in de agenda omcirkeld; de jaarlijkse individuele WTV-tijdrit. Hier wordt het beslist, de meest eerlijke wedstrijd van het jaar. Verschuilen is niet mogelijk, de sterkte wint. Om 9 uur werd er gestart met het loten van de startvolgorde van de 16 rijders. Er werd gestart met een verkenningsronde, zodat iedereen op de hoogte is van de af te leggen ronde. Hierbij kan ook de ideale lijn in de bochten worden bekeken.

  Frank Sarton, Bas van Boxel en Paul Janssens waren vanuit Wielerploeg Van Boxel uit Gilze naar Alphen gekomen, om de benen te testen voor het wielerweekend in Gilze (15 & 16 juni 2019). Vanuit de Haaibikers uit Ulicoten was het Jean-Marc van Waes die zijn vorm wou meten met de rest. Ook Peter Jansen van wielergroep Jansen, Joosen en Jespers was vanuit Baarle-Nassau afgereisd om zijn vorm te testen.

  Vorig jaar verraste Niels iedereen al met zijn zeer scherpe tijd. Na een hele winter speciale krachttraining en wat verbeteringen aan zijn tijdritfiets wist iedereen dat Niels de te kloppen man van de dag was.  Ook onderling was er volop competitie. Jos en Peter V. waren voor de wedstrijd de spanning al aan het opvoeren naar elkaar. Peter V. had al weken geroepen dat hij een PR ging rijden.

  De weersomstandigheden waren goed, ondanks de zuidenwind (kracht 3) en de warme omstandigheden. De belangrijkste bochten op het circuit waren de dag ervoor al geprepareerd door Niels en Johan. Na de opwarmronde mocht Arno het spits afbijten, waarna om de 2 minuten werd gestart.  Jean-Marc kon als tweede vertrekken, waarna ook Ton zich kon opstellen.

  Nadat de eerste rijders binnen kwamen werden de tussentijden al kenbaar gemaakt. Nadat Ton en Frank al een zeer scherpe tijd hadden gereden, was het wachten op Bas, maar hij kwam er maar niet aan. Een aantal rijders begonnen zich zorgen te maken; zijn fietsmaten gaven aan dat hij ook wel eens verkeerd kan rijden. Vervolgens kwam Niels er al aangevlogen, met de eerste tijd onder de 16 minuten (15:55,46). Oppermachtig vandaag. Bas kwam even later toch met volle snelheid op de finish af. Wel de meeste meters gereden, maar niet de snelste tijd. Hij was de afslag van het Voske naar de Oordeelsestraat voorbij gevlogen. Het biedt in ieder geval perspectief om volgend jaar een dikke PR te rijden.

  Als 16eindigde Bas, gevolgd door Bart (15e) als één van de kerngroeprijders. Peter V. wist uiteindelijk zijn PR te verbeteren en werd 14e, gevolgd door Leo (13e). Vervolgens wisten ook Jos (12e) en Johan P (11e) hun PR te verbeteren. Maikel Verharen was de enige zonder attributen op zijn fiets, een gewone racefiets met een beugelstuur. Hij wist toch knap 39,13 km/uur te rijden naar een 10eplaats. Arno (9e) kwam net niet aan zijn PR, maar hield de snelheid wel boven de 40 km/uur. Als 8eeindigde Jean Marc.  Teun (7e) kwam niet in zijn ritme en kon zijn PR helaas niet verbeteren, maar reed wel boven de 41 km/uur. Johan O. (6e) was hem net 1 seconde te snel af. Paul (5e) reed vervolgens weer 2 seconden sneller. Peter J. reedt vervolgens een knappe rit op de 4eplaats, zonder tijdritfiets, bijna 42km/uur gemiddeld. Het verschil tussen de Frank (3e) en Ton (2e) was niet groot, maar wel beiden boven de 43 km/uur. Met afstand werd Niels 1e, met een snelheid boven de 45 km/uur gemiddeld.

  Voor het clubkampioenschap van WTV-Alphen werd de top 3 gevolgd door Niels (1e), Ton (2e) en Johan O. (3e).  De tijdwaarneming was in handen van Christ en Jaap, waarna Arno de resultaten digitaal kon verwerken. De parcoursbewaking was in handen van Joop, Ed, Jan en Henk. Jos had zijn fotocamera meegenomen voor het nodige beeldmateriaal. Allen bedankt voor de hulp!

  De volledige uitslag inclusief foto’s is te vinden op www.wtvalphen.nl. Op 15 juni wordt er weer gereden door WTV-Alphen bij de ploegentijdrit in Gilze, supporters zijn welkom.