• WTV Alphen

  • Niels Wouters draagt voorzittershamer WTV-Alphen over

  • WTV-Alphen is afgelopen weekend het wielerseizoen 2024 gestart met de algemene ledenvergadering op vrijdagavond en openingsrit op zondag. Beide kenden een hoge opkomst van leden. Tijdens de ledenvergadering droeg Niels Wouters na 5 jaar voorzitterschap de bestuurlijke hamer over. Daarnaast was er in het bijzonder aandacht voor de aftredende leden van het organisatiecomité voor fietsreizen. 

    Niels begon de jaarvergadering met het aankondigen van zijn aftreden, maar voegde eraan toe dat hij het bestuur goed zou gaan achterlaten. Voordat de nieuwe bestuurssamenstelling bekend werd gemaakt, leidde Niels ons tijdens zijn laatste jaarvergadering efficiënt door de agenda. Ben Wouters werd geëerd met zijn 25-jarig lidmaatschap. Er werd teruggekeken op een succesvol jubileumjaar in 2023 met geslaagde fietsreis naar Bunnik, feestavond en twee succesvolle wielerevenementen waarbij we ieder jaar weer op de hulp van onze leden mogen rekenen! Naast al het “wel” werd er ook kort stilgestaan bij het wee, in bijzonder bij de leden die afgelopen jaar tegenslag hebben ervaren qua gezondheid. Mathieu Stabel presenteerde namens de werkgroep Programma het fietsprogramma 2024. Dat bestaat uit vele vertrouwde ritten zowel reguliere zondagsritten als bijzondere ritten zoals de Hageland, Scherpenheuvel en Mergellandtocht. Nieuwe elementen zijn er ook met o.a. de Koos Moerenhout Classic en een graveltocht in augustus. Na Mathieu was het de beurt aan penningmeester Andy Verhagen om de financiële situatie van de club toe te lichten. Andy had een helder en duidelijk verhaal vanuit een gezonde boekhouding.

    Wisselingen van de wacht

    Komend wielerseizoen gaan er de nodige wisselingen plaatsvinden in de samenstelling van een aantal werkgroepen.  Arno, Jan, Louis en Jos hadden met de organisatie van de fietsreis naar Bunnik al aangeven dat zij voor de laatste keer als organisatiecomité zouden optreden. Sinds tientallen jaren staan zij garant voor de organisatie van menig fietsreis in zowel binnen- als buitenland. Denk daarbij aan jubileumreizen naar o.a. Bunnik en Epe, maar ook vele buitenlandse klimreizen naar bijvoorbeeld de Mont Ventoux, Vogezen, Passau en Stelvio. Heren, hartelijk dank voor jullie fantastische inzet al die jaren! Gelukkig staat er een nieuwe generatie klaar om het stokje over te nemen. Naast penningmeester Andy, zullen Wouter, Bert, Rob en Niels het nieuwe organisatiecomité gaan vormen. Een wijziging was er ook in de werkgroep Programma. Na vele jaren neemt Corné afscheid van deze werkgroep en is er een positie vacant. Leden kunnen zich melden. En dan tot slot de nieuwe bestuurssamenstelling. Niemand minder dan Bert Schepens gaat de voorzittershamer van Niels overnemen. Bert was secretaris en draagt die rol over aan Teun de Jong die nieuw toetreedt tot het bestuur. Daarnaast gaat Bart Maes deel uitmaken van het bestuur als regulier bestuurslid. Namens de leden werd Niels Wouters hartelijk bedankt door Jaap Kievit voor de zeven jaren waarin hij zich heeft ingezet als secretaris en later voorzitter. Dat altijd met een lach, een grap en een grol, aldus Jaap. Niels, ook vanaf deze plek super bedankt! En Bert, Teun en Bart, veel succes en plezier in het bestuur. Dat de leden veel zin hebben in het nieuwe seizoen bleek afgelopen zondag met een verpletterende opkomst. Dat dit een voorbode moge zijn voor een leuk en sportief fietsseizoen! (NM)