• WTV Alphen

 • Lentetocht

 • Afgelopen zondag stond de lentetocht op het programma van WTV-Alphen. Dat is de eerste lange tocht in het nieuwe seizoen. Traditioneel voert deze tocht naar het plaatsje Huijbergen (nabij Bergen op Zoom) en weer terug; zo’n 108 km in totaal. De opkomst was goed en dat had waarschijnlijk te maken met de voortreffelijke weervoorspellingen.

  Het was heel fijn dat Corry Marijnissen ons wederom begeleidde met de volgwagen. Dit maakte het mogelijk om wat extra reservewielen mee te nemen en onze spullen in de bus te droppen. Nadat Arno de navigatie van Corry’s bus had ingesteld, konden we vertrekken.

  Sinds de start van het seizoen rijdt WTV-Alphen in een “ketting”. Het mooie hiervan is dat je niet de gehele rit langs één en dezelfde persoon fietst, maar afwisselt. Ondergetekende heeft dus weer heel veel mooie verhalen van diverse leden te horen gekregen tijdens het fietsen. Peter Verheijen gaat ook dit jaar weer voor het clubkampioenschap (niet echt verrassend, maar toch … hij doet het weer wel!). Ria was toch echt jarig op 1 april (dat was geen grap)! Jos de Jong is onlangs een keer meegereden met de zaterdaggroep uit Gilze. Helaas voor Jos kon hij niet meer volgen en moest alleen de weg naar huis inzetten. Hij bleek compleet gedesoriënteerd te zijn. Hij dacht de windmolens nabij De Mosten (Belgie) te herkennen, maar bleek achteraf in De Moer (Nederland) te zitten. Leo Lambrechts vindt dat de koprijders beter moeten aangeven als de weg vrij is wanneer we een weg oversteken of een bocht naderen. Daar heeft Leo gelijk in! ROEPEN MANNEN!

  Rond een uur of 10 kwamen we in Huijbergen aan. Gelukkig had Corné van Dijk al contact gehad met de uitbater van Café De Kroon, want de koffie stond al voor ons klaar! Natuurlijk zijn er dan altijd nog WTV’ers die zeuren dat er geen gebak bij zit, maar dat zijn altijd dezelfde. (Niets van aantrekken Corné.) In Huijbergen werden we nog vergezeld door Coen van Hees, die op eigen kracht de heenweg had afgelegd.

  De terugweg verliep soepel, want we hadden het grootste deel wind mee. Ook kwam de zon er steeds meer en beter door en begon het aardig lente te worden na de bewolkte start van de ochtend. U kunt zich voorstellen dat de tocht werd afgesloten onder het genot van een pint op een zomers terras bij Café Welkom.

  Binnenkort staan er wederom een aantal lange tochten op het programma o.a. de Hageland classic op zaterdag 9 april, de toertocht Postel op zondag 10 april en de Bloesem Classic op zaterdag 16 april.