• WTV Alphen

 • Koppeltijdrit en regelmatigheidscriterium

  28 juni 2022
 • Zondag 26 Juni was het na 2 jaar stilgelegen te hebben weer tijd voor de koppeltijdrit, ook werd het regelmatigheidscriterium weer verreden, deze hadden vorig jaar gelukkig al wel weer kunnen rijden.

  Voor de koppeltijdrit stonden 8 hardrijders klaar en voor het regelmatigheidscriterium stonden 12 renners aan de start, op zich een matige opkomst voor onze club. Wellicht hadden veel leden nog last van de fietsreis van vorige week of hadden ze niet door dat dit het moment was voor supercompensatie. De tijdwaarneming van het regelmatigheidscriterium erg verzorgd door Bart Maes, Bart is zelf al een tijdje geblesseerd maar kan op deze manier toch een steentje bijdragen! Peter Verheijen een hardrijder sinds jaar en dag liet voor het eerst de koppeltijdrit schieten, hij gokte erop dat hij met het regelmatigheidscriterium meer punten voor het kampioenschap kon halen dan met de koppeltijdrit. Of dit een goede keuze was ziet u straks wel in de uitslag. Dre Peters twijfelde ook nog, Dre is geen 25 meer en zelfs ook geen 65 meer maar kan toch nog steeds een aardig stukje tempo rijden. Gaan jullie maar lekker hard rijden zei Dre, ik doe rustig aan!

  Het parcours voor de koppeltijdrit is in Baarle, Start bij Cafe de Baroes, heel de “Rooie weg” afrijden tot Minderhout, daar omdraaien en weer terug naar de Baroes, een parcours van totaal 21,26 km. Jaap verzorgde de loting, Henk en Joop stonden op het keerpunt en Christ verzorgde de tijdwaarneming. Na het loten mochten Herman en Rob de spits afbijten, 2 minuten later mochten de houders van het parcoursrecord (sinds 2015) Ton en Arno starten gevolgd door Johan P en Niels. Als laatste mochten de Jonge hardrijders van start Teun en Timo, van hen werd veel verwacht, op woensdagavond met de clubrit zijn deze mannen immers niet te stoppen! Teun had op Strava al gecheckt hoe hard hij zou moeten rijden om aan de tijd van Ton en Arno te komen. Na een kleine 35 minuten was iedereen weer terug aan de start, ff uithijgen en de evaluatie kon beginnen. Teun bleek een bijna platte band te hebben en Timo had na vorige week (de 200 van Bartje) de benen nog niet. Rob en Herman hadden lekker gereden en Ton en Arno waren het samen eens dat ze goed hadden samengewerkt, en Johan P was tevreden dat hij het wiel van Niels heeft kunnen houden. De uitslag was als volgt: (zie ook de uitslag koppeltijdrit)

  1. Johan P en Niels 41.87 km/h (nieuw parcoursrecord)
  2. Ton en Arno 41.28 km/h
  3. Teun en Timo 41.21 km/h
  4. Herman en Rob 38.10 km/h

  Bij het regelmatigheidscriterium ging het er ook fanatiek aan toe. Voor alle duidelijkheid: alle duo’s rijden dezelfde route en moeten voor deze route een gemiddelde snelheid opgeven. Dit zonder hulp van kilometerstellers en gps systemen. Uit de opgeven gemiddeldes bleek dat de deelnemers zeker niet moe wilde worden…… Bert reed met Jaap, maar Bert had net als in de Vogezen zijn nieuwe fiets onklaar gemaakt. Of Bert echt lek had daar twijfelt de organisatie enigszins aan. Leo en Peter, 2 ervaren WTV ers weten wel hoe hard ze ongeveer rijden, denken ze tenminste. Hetzelfde geldt voor Wil en Henk, en Francois en Ed, deze mannen rijden ook op pure ervaring. Tenslotte hadden we nog het duo Dre en Johan, Johan welke nog niet met koppeltijdrit mee kon doen omdat hij terugkomt van een zware blessure, hetzelfde geldt trouwens voor Bert. Fijn om te zien dat deze mannen weer knap terugkomen na een zware val op de MTB. De uitslag van het regelmatigheidscriterium zie je hieronder (en op de pagina met de uitslagenpagina): 

  1. Peter Verheijen en Jan Oomen                                        op 0.00 op de opgegeven snelheid
  2. Dre Peters en Johan Olieslagers                                      op 0.55 op de opgegeven snelheid
  3. Francois de Jong en Ed Verheijen                                    op 0.61 op de opgegeven snelheid
  4. Wil Cornelissen, Henk Goos en Louis Wouters                   op 1.22 op de opgegeven snelheid
  5. Leo Lambrechts en Peter Goos                                        op 1.87 op de opgegeven snelheid
  6. Jaap Buijs en Bert Schepens                                           op 3.13 op de opgegeven snelheid

  Achteraf is het dus een meesterlijke zet geweest van Peter V om dit criterium te rijden, hiermee pakt hij de meeste punten voor het kampioenschap. Bij terugkomst bij Cafe Welkom werd onder het genot van een bakje koffie (en later een Leffe) de ochtend nog eens geëvalueerd,  al naar al weer een leuke activiteit.

  Via deze weg wil ik alle deelnemers maar ook zeker de vrijwilligers bedanken voor hun inzet!