• WTV Alphen

 • Koppeltijdrit 2015 (nieuw parcoursrecord!)

 • Afgelopen zondag stond de koppeltijdrit op het programma, het eerste wedstrijdonderdeel dat meetelt voor het clubkampioenschap 2015. Zoals alle voorgaande jaren werd er gereden op het parcours op de Hoogstratensebaan in Baarle-Nassau, ook wel de “Rooie weg” genaamd. Er werd gestart bij de Baroes, racen tot in Minderhout en terug, een totale lengte van 21,2 kilometer.  Een mooi parcours met een stukje vals plat en altijd een lastige wind. Dit jaar ook met gelijkwaardige kruisingen, opletten dus.

  De weersverwachtingen waren wisselend, uiteindelijk was het bijna de gehele ochtend droog. Dit jaar deden er 10 deelnemers mee aan de koppeltijdrit. Door de aanschaf van tijdritfietsen en dichte wielen, was de verwachting dat de onderlinge verschillen te groot waren. De koppels werden geloot, een tijdritfiets/dichtwiel met een originele racefiets. Opvallend was de fiets van Harld, géén tijdritfiets; hij had zijn tijdritfiets verkocht, 2 dagen voor de wedstrijd? Zijn nieuwe racemonster is in de maak. 

  Het rijden van een tijdrit is voor geen enkele deelnemer een pretje. Over het algemeen wordt er veel pijn geleden en zijn de benen op het einde leeggereden. Het is ook de kunst de snelheid en kopbeurten op elkaar af te stemmen, om door een optimale krachtverdeling een snelle rit te rijden. Het sterkste duo bleek dit jaar Ton Damen en Arno van Gorp. Met een gemiddelde van 41,5 km/h werd er een nieuw parcoursrecord gereden. Klasse mannen! Nog de complimenten voor Peter Verheijen, als enige deelnemer vanuit de kerngroep en tevens zijn 20e deelname aan de koppeltijdrit. Deze keiharde discipline wordt beloond met punten voor het clubkampioenschap.

  De organisatie en tijdmeting was dit jaar in handen van het trio Christ, Jaap en John. Michael Schouten kwam een kijkje nemen bij de wedstrijd en had z’n spiegelreflexcamera meegenomen; bedankt voor de foto’s. Ook Louis van het duo Net en Nel was weer van de partij voor de fotografie. De foto’s staan online, www.wtvalphen.nl. Mannen, bedankt! Dank ook aan alle deelnemers van de koppeltijdrit. Voor de Strava-freaks, de segmenten staan online.

  Voor het clubkampioenschap, kunnen punten worden behaald bij opkomst, maar ook bij deelname aan de 4 wedstrijdonderdelen. Het clubkampioenschap 2015 wordt momenteel aangevoerd door Wil de Jong, met 7 punten voorsprong op Peter Verheijen en 9 punten op Arno van Gorp. Na het eerste wedstrijdonderdeel is de eerste tik uitgedeeld door Wil.    

 • Foto's mede mogelijk gemaakt door Net en Nel