• WTV Alphen

 • Kerngroep rijdt naar Scherpenheuvel – Toergroep naar Den Bockenreyder

 • Afgelopen week was het weer prachtig fietsweer. Op woensdagavond 5 mei werd er de wekelijkse trainingsrit afgewerkt, door een groot deel van de WTV-leden. Zoals gebruikelijk wordt hier gereden in 3 groepen, zodat er voor ieder voldoende uitdaging is.

  Op donderdag 5 mei stond voor de kerngroep de jaarlijkse rit naar Scherpenheuvel op het programma. Vanwege wegwerkzaamheden werd een alternatieve route gereden van circa 155 km, met dank aan WV De Tourmalet uit Baarle. Er werd vertrokken om 7.30 uur bij Café Welkom met Corry in de volgwagen. Op naar Baarle, waar nog een delegatie aansloot. Vanaf Baarle werd er in 2 groepen gereden, waardoor het veiliger en overzichtelijk is voor de fietsers en andere weggebruikers. Alle leden met een GPS-toestel hadden de nieuwe route erin gezet, maar toch werd er een paar keer verkeerd gereden.

  Na een kilometer of 40 moest Corry al aan de bak. Niels M. had een kapotte spaak in zijn voorwiel. Intussen maakten een paar WTV-ers van dit moment gebruik om de koolhydraten aan te vullen en wat vocht kwijt te raken. Na een kilometer of 55 waren er wegwerkzaamheden; de fietsers konden doorrijden, maar de volgwagen moest een kilometer of vier omrijden. Arno en Ton reden de route voor de volgwagen uit. Zij konden echter pas weer in Scherpenheuvel aansluiten, het peloton was al in 2 groepen doorgereden.

  In Scherpenheuvel aangekomen werden er een paar bakken koffie en een “stukje” vlaai genuttigd bij Café de Ram. Onze Rens had er moeite mee om deze weg te malen. Hij had net vooraf al 6 Sultana’s op en bewaarde de overige 10 voor de terugweg. Een hongerklop zal Rens niet overkomen!! De bidons werden weer gevuld voor de terugweg.

  Op 1 mei start het bedevaartseizoen, wat ook te merken was aan de drukte in Scherpenheuvel. De barokke Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel is al sinds de zestiende eeuw een belangrijk bedevaartsoord voor katholieke gelovigen. Dit is het de meest bezochte bedevaartplaats van België. Er wordt een klein houten beeldje vereerd van de Maagd Maria, dat wonderdadig zou zijn. Dat beeldje hebben de meeste WTV-ers niet gezien, omdat er al weer in een strak tempo vertrokken werd naar Alphen, hoofdzakelijk wind mee.

  Net zoals de heenweg, was ook de terugweg een prachtige route langs diverse dorpen, buitengebieden en natuurgebieden. Na een kilometer of 120 begonnen een aantal leden de benen al te voelen. Gelukkig zijn er altijd een paar rijders die niet vies zijn van een kopbeurtje extra en stoempen door naar Alphen. Namens alle leden willen we de werkgroep programma bedanken voor de organisatie, Arno voor het begeleiden van de route en Corry voor het rijden met de volgwagen. De foto’s en een filmpje staan op www.wtvalphen.nl.

  Op donderdag 5 mei werd door de toergroep van WTV-Alphen met een man of 6 een route gereden, waarna met een grote bocht de tussenstop was bij “In den Bockenreyder” in Esbeek. Er werd zoals altijd tegen de windrichting in vertrokken en met een middelde van circa 28-29 km per uur. Gelukkig waren Kees en Ward van de partij, voor het nodige kopwerk. Na het nuttigen van een bak koffie, werd er weer richting Alphen gereden.

  Verder een paar data voor alle fietsliefhebbers in de regio Alphen. Op zondagochtend 12 juni 2016 staat de Toertocht door de Zuidelijke Baronie op het programma, georganiseerd door Stichting ERBIJ, in samenwerking met WTV-Alphen.  Daarnaast staat er op zondagochtend 19 juni 2016 een kennismakingsrit gepland voor alle fietsliefhebbers in de regio Alphen, die graag kennis willen maken met het fietsen bij WTV-Alphen. Hier worden gevarieerde ritten aangeboden in verschillende snelheden en afstanden, waarbij het voor iedereen mogelijk is om aan te sluiten, zowel op de racefiets als op de MTB.