• WTV Alphen

 • Kennismakingsrit WTV-Alphen succesvol verlopen

 • Op zondag 19 juni 2016 heeft WTV-Alphen haar kennismakingsrit gehouden. Het doel van deze rit was dat fietsers uit de omgeving Alphen, kennis kunnen maken met WTV-Alphen en het rijden en groepen. Het fietsen in groepen is niet gevaarlijk, mits de organisatie goed is. WTV-Alphen was tevreden over het verloop van deze ochtend en de opkomst van de gastrijders.

  Om 9:00 uur stonden circa 50 wielrenners bij Café Welkom klaar voor de rit, waaronder circa 10 nieuwe rijders. Zij konden kiezen uit de afstanden van 40, 65 en 80 kilometer. Iedere groep reed in een passend tempo, zodat alle deelnemers goed konden volgen in de groep.

  Er werd rond 9:05 uur gestart met de groep van 80 kilometer, de toertocht Zundert. Er waren geen nieuwe rijders die meereden met dit gezelschap. Onder leiding van Arno reed een groep van circa 16 WTV-leden de tocht via Zundert in een gematigd tempo van gemiddeld circa 31 km per uur.

  Rond 9:10 uur vertrok de tweede groep met circa 20 rijders voor de tocht van circa 65 kilometer, over Molenschot, Bavel, Ulvenhout, Chaam, Meerle, Ulilcoten, Baarle en via Chaam weer terug. Dit is de trainingsronde van WTV-Alphen die iedere woensdagavond wordt verreden in het seizoen. Bij deze groep zaten een stuk of 8 nieuwe rijders, die door onze WTV-leden werden begeleidt bij het rijden in groepen. Er reed zelfs één dame mee met een mountainbike. Deze groep reed onder leiding van Niels en Leo, die iedereen van praktische tips hebben voorzien.

  Even later vertrok ook de tocht van 40 kilometer onder leiding van Herman met 10 man, waaronder ook 2 nieuwe rijders. Zij reden in een gematigd tempo een ronde over Alphen, Chaam, Ulicoten, Baarle-Nassau en via Terover terug naar Café Welkom.

  Tegen elf uur kwam de groep van 40 km als eerste groep terug bij Café Welkom, voor een bak koffie en een broodje. Rond half twaalf kwamen ook de andere groepen aan en werd de rit nog eens nagesproken. Er werd uitleg gegeven over de vereniging en het lidmaatschap. Na het genot van een drankje keerde iedereen huiswaarts. De nieuwe rijders waren allen tevreden over het verloop van de tocht en het rijden in groepen. Een aantal hebben te kennen gegeven er de volgende ritten weer bij te zijn en hebben zich aangemeld als proeflid!

  Verder de complimenten aan al diegene die een steentje hebben bijgedragen voor het mogelijk maken van deze ochtend en Café Welkom voor het ter beschikking stellen van de ruimte. De foto’s en films van deze ochtend verschijnen op de website.

  Voor diegene die er niet bij konden zijn, is het altijd mogelijk om vrijblijvend aan te sluiten bij de ritten van WTV-Alphen. Er wordt doorgaans gereden op woensdag om 19:00 uur en op zondag om 9:00 uur, vertrek vanaf Café Welkom in Alphen. Meer informatie over de vereniging en het lidmaatschap staat op www.wtvalphen.nl.