• WTV Alphen

 • Jubileumrit 30-jarig bestaan WTV-Alphen (Alphen NB – Alphen aan de Rijn – Alphen Gld – Alphen NB)

 • Op zaterdag 17 juni 2018 reed WTV-Alphen de jubileumrit Alphen-Alphen-Alphen-Alphen, een dag om nooit te vergeten. Een dag uit met 58 WTV-leden met verschillende fietsafstanden, inclusief eten en begeleiding. Bij ieder gemeentebord werd steeds een foto genomen voor het nageslacht. Een monsterrit waar nog lang over gesproken zal worden. Een topprestatie voor de werkgroep (Arno, Jan, Jan, Louis en Jos) die het wederom voor elkaar krijgt een fietsactiviteit te bedenken, die voor alle leden een uitdaging is.

  Het begon allemaal met een stel vrienden. De oprichting van Wieler Toer Vereniging Alphen was een feit op 9 maart 1988. Na 30 jaar is het nog steeds een zeer hechte vereniging met meer dan 90 leden van jong tot oud. Ook een aantal van de mannen van de eerste orde zijn nog steeds actief lid en waren deelnemer aan de fietstocht. In die 30 jaar hebben ze al vele fietstochten meegemaakt. Ook deze tocht werd met evenveel passie verreden.

  Om 6:00 uur werd verzameld bij Café Welkom in Alphen. De rijders uit Baarle waren al iets eerder uit de veren. Een paar kilometervreters waren bang dat ze de 300 km niet gingen halen, dus die waren zo vrij om de mannen uit Baarle op te gaan halen. De groep van 23 rijders vertrok voor de 290 km met Joop en John met de volgauto. Er werd aan de Goedentijd een groepsfoto gemaakt bij het bord van Alphen NB. Op naar Alphen aan de Rijn! Er werd gereden in een gematigd tempo van circa 30-31km/uur; “Alphen is nog ver.” De rit voerde langs prachtige dorpen, landschappen, dijken en molens. Veruit het mooiste en romantische deel van de gehele tocht. Een bijkomstigheid was de gematigde wind mee, droog weer en een goede temperatuur. Zonder al te veel problemen, kwam de groep rond 9:30 uur aan in Alphen aan de Rijn.

  Ondertussen verzamelden de groep van 190km en 140km zich bij Café Welkom, om met de bus te vertrekken naar Alphen aan de Rijn en Lexmond. Met de bus van Pim Goos (Wielerbus.nl) werden ze naar de plek van bestemming vervoerd, inclusief de fietsen in de luxe fietsenaanhanger. Een man of 12 reed de 190km vanaf Alphen aan de Rijn, via Alphen (Gld) naar Alphen (NB). Voordat vertrokken werd naar Alphen (Gld), werden de koolhydraten door de ochtendgroep nog even aangevuld met een pastasalade à la Louis. De bidons werden bijgevuld, neuspuffers leeggeknepen en de blaas geleegd. Op naar Alphen (Gld)!

  Intussen was ook de groep van 140 km al gestart in Lexmond. Zij waren door de bus afgezet en gestart voor de 55 km naar Alphen (Gld) en daarna 85 km naar Alphen NB. Voor de rijders van de 290 en 190 km was er in Lexmond een sanitaire stop gepland. Even tijd voor een koek en het vullen van de bidons. Blijven drinken en blijven eten is het geheim van een lange duurtraining. Toen de groep weer op weg was, kwam Jan de Jong plotseling ten val, door een hobbel in de weg. Wat een pech voor Jan, die vanaf toen in de auto plaats had genomen. Heel veel beterschap Jan! Berry en Jens kwamen ook ten val, maar de schade voor hen was beperkt. De weg kon weer worden vervolgd.

  De groep van 140 km (17 man) was in Alphen (Gld) al aangekomen en waren direct aan de lunch begonnen. Even later kwam ook de rest van het gevolg aan, voor een groepsfoto bij het bord en een lunch met broodjes en krentenbollen. Ook een bak koffie deed het goed bij de meesten. Even wat anders dan die zoete sportdrank. Nadat iedereen de koolhydraten had aangevuld, kon de weg worden vervolgd naar huis. Op naar Alphen (NB).

  Er werd in drie groepen naar huis gereden, gezamenlijk met een mix van alle rijders. In alle groepen enkele rijders met een navigatie, jong en oud door elkaar heen. Gezellig om eens bij te buurten, een prima sociale rit. Het rijden in grotere groepen is niet zonder gevaren. Helaas kwam Kees ten val, die ook Frank meenam in zijn val. Wat een pech mannen. Kees moest even naar de huisartsenpost, voor een hechting in zijn elleboog. Frank had nog even een poging gedaan om op zijn gehavende fiets de weg te vervolgen, maar is later toch in de bus gaan zitten. Wat een pech. Beterschap beiden. Het aantal lekke banden was beperkt gebleven. In het laatste stuk toch nog 2 lekke banden. De laatste stop was in Haghorst, van daaruit via Hilvarenbeek, Poppel naar Alphen (NB).

  Eenmaal aangekomen in Alphen werd er uiteraard met veel trots de groepsfoto gemaakt, midden op de weg, bij de bebouwde kom. Fotograaf Hugo van den Elshout uit Alphen heeft aansluitend ook de officiële clubfoto 2018 gemaakt voor het 30-jarig bestaan van WTV-Alphen. Een prachtige foto, die de komende jaren op de website www.wtvalphen.nl te bewonderen is. Hugo, dank voor je bijdrage aan deze prachtige dag!

  Iedereen was voldaan, maar ook blij dat ze de rit hadden volbracht. Deze dag vergde veel energie. De bevoorrading was dan ook prima verzorgd. Zoals Gerrie Knetemann ooit zei: “Een Tour rijdt je niet op een boterham met pindakaas”. Ook de rit 3x Alphen rijdt je niet op een boterham met pindakaas. Maaltijdsalades, belegde broodjes, krentenbollen, koeken, repen, gelletjes en sportdrank was nodig om deze dag tot een goed einde te brengen. Het krijgen van een hongerklop is funest voor dergelijke monsterritten. Ook het pastabuffet bij Café Welkom was nodig om de koolhydraten aan te vullen. Ook een hersteldrank van 5% smaakt prima na 300km.

  Deze dag was ook een succes, door de top-begeleiding van John, Joop, Henk en Corry. Het volgen van drie groepen wielrenners, dwars door dorpen en steden, vergt veel concentratie en energie. Helaas 2x een rit naar de huisartsenpost gehad. Een topprestatie voor jullie! Dank voor jullie bijdrage.

  Na afloop bij het buffet werd ook Jan Wildhagen nog even in het zonnetje gezet. Jan is 25 jaar bestuurslid van WTV-Alphen. Jan is momenteel de penningmeester en is bestuurslid met veel passie en plezier. Onder luid applaus van de gehele zaal kreeg Jan een bloemetje uitgereikt van het bestuur.

  Ook een groot applaus voor de werkgroep, die de organisatie van de gehele dag mogelijk heeft gemaakt. Door de goede voorbereiding is deze dag prima verlopen. Dank voor jullie tijd en inzet, om deze mooie dag mogelijk te maken voor alle WTV-leden. Arno, Jan, Louis, Jan en Jos bedankt!!!