• WTV Alphen

 • Jaarvergadering en openingsrit 2019 WTV Alphen

 • Op vrijdag 15 maart heeft de jaarlijkse ledenvergadering plaatsgevonden van WTV-Alphen. Ook dit jaar staat er weer een mooi gevarieerd fietsprogramma klaar. De werkgroepen zijn weer gevuld met fanatieke leden, die er in 2019 iets moois van willen maken.

  Dit maal werd ook stil gestaan bij de benoeming van een erelid. Voor speciale leden, heeft WTV Alphen het erelidmaatschap in het leven geroepen. Dit is voor leden die al 25 jaar een bestuursfunctie hebben of zich al 25 jaar op een bijzondere wijze hebben ingezet voor WTV-Alphen. Jan Wildhagen is uitgeroepen tot erelid van WTV-Alphen, met een groot applaus! Jan heeft zich al minimaal 25 jaar ingezet als lid van WTV-Alphen, is al vele jaren bestuurslid en heeft een bijdrage geleverd aan diverse werkgroepen. Als penningmeester is Jan zeer betrokken bij de vereniging.

  WTV-Alphen is in de regio bekend van de jaarlijkse veldtoertocht, ook wel Brabants Mooiste genomend. Daarnaast ook van de succesvolle wedstrijd MTB Cyclo Classique d’Alphen. Door een goede en prettige samenwerking, weet WTV-Alphen deze fietsactiviteiten te organiseren, een meerwaarde voor de regio Alphen. De organisatie hiervan bestaat uit een bestuur en diverse werkgroepen. Hiermee zijn de activiteiten in tijdsbesteding te behappen. Daarnaast wisselt de samenstelling, zodat een frisse en creatieve blik zorgt voor veranderingen.

  Op dit moment telt de WTV zo’n 98 leden, sterk variërend in leeftijd. Onze leden zijn woonachtig in Alphen, Baarle-Nassau en omliggende dorpen. WTV-Alphen richt zich niet alleen op activiteiten binnen de eigen vereniging, maar vooral ook daarbuiten. De vereniging is trots op haar leden die zich jaarlijks als vrijwilliger inspannen om fietsliefhebbers en belangstellenden van jong tot oud een sportieve ochtend te bezorgen tijdens onze evenementen. Ook dit jaar hebben zich weer een stuk of 6 leden aangemeld.

  Naast de visie, de huishoudelijke regels en veiligheidsinstructies, werden de financiën toegelicht door Jan Wildhagen. Vervolgens had Arno nog een mooi verhaal over de nieuwe ontwikkelingen op de website van WTV-Alphen. Vervolgens werd het programma 2019 gepresenteerd door Andy Verhagen. Dat moet helemaal goed komen in 2019.

  Zondag 17 maart is de openingsrit van 2019 verreden, onder barre omstandigheden van regen, hagel en veel wind. Vanwege de mindere weersvoorspellingen was de opkomst minder dan gebruikelijk. Toch waren er circa 30 rijders aanwezig om een ronde te rijden en na afloop een soepje te nuttigen bij Café Welkom. De kop is eraf!

  Wilt je een keer meerijden met WTV-Alphen en kennis maken met het rijden in groepen, dan kan dat altijd. Er wordt gereden op zondagochtend en vanaf april ook op woensdagavond. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Meer informatie over een eventueel lidmaatschap staat op www.wtvalphen.nl. Tot kijk.

  Jan Wildhagen (r) benoemd tot erelid van WTV-Alphen