• WTV Alphen

 • Handicaprace WTV Alphen 2019

 • Op zondag 30 juni stond onze jaarlijkse handicaprace op het programma.

  De handicap race is een onderdeel van het clubkampioenschap en is destijds in het leven geroepen om ook de minder snelle fietsers de kans te geven om de hardrijders te verslaan. De laatste jaren is het vooral een leuke activiteit waar alle groepen ( trainingsgroep-kerngroep en koffiegroep) samen een tocht fietsen en onderweg wat opdrachten krijgen voorgeschoteld.

  Dit jaar was de organisatie wederom in handen van de “Goosmannen” in samenwerking met wat baalse handlangers.

  Het uitzetten had Peter Goos op zich genomen. Zoals te verwachten heeft hij ons weer over enkele Belgische binnenwegen gestuurd waar menigeen nog nooit was geweest. Zoals vooraf gemeld met een klein stukje gravel maar dat heeft de pret niet gedrukt.  Hij heeft ook kunnen regelen dat we als eerste over de nog niet in gebruik genomen rondweg mochten rijden richting Turnhout. Gevolg: een prachtige route.

  De eerste post nabij de Kievit was bemand door Frank en Fons en stond het koningsspel opgesteld. De 2de post nabij Ravels was bemand door Jos en Ad en hier een alternatieve versie van het “jeu de boules”  spel. Bij de kapel in Zondereigen stonden Wil en Henk en zij werden ondersteund door Joop en Bouw van Baal. Een goed idee van Joop wat door de leden op prijs werd gesteld.

  Bij terugkomst bij Welkom kwam Jaap nog met een vragenlijst. Hier moesten plaatsnamen worden ingevuld. Met het nodige spiekwerk en de diverse hints van Jaap was er toch uit te komen. Echt een leuk idee.

  Terwijl de organisatie bezig was om de uitslag te bepalen konden de deelnemers genieten van een natje en een broodje hamburger gebakken door Fons en Frank.

  De uitslag:

  1: John Verbogt

  2:Frans Foesenek

  3:Peter Verheijen

  4:Frans Jacobs

  5:Arno van Gorp

  6:Corne van Dijk

  7:Carla Wildhagen

  8: Herman Hendrickx

  9:Jan Oomen

  10: Gust Hendrickx.

  Door deze uitslag is het Peter Verheijen die zijn leidende positie in het algemeen klassement heeft weten te verbeteren. Momenteel staat hij 6 punten voor op Arno en zelfs al 15 punten op Sjon. Het zal een hele klus worden om Peter van zijn 2de kampioenschap te houden.

  Het bestuur bedankt de organisatie namens alle deelnemers.

  Woensdag staat de baanwedstrijd op het programma die gehouden word op de baan van Wielerclub Pijnenburg in Tilburg.