• WTV Alphen

 • Gelijkmatigheidsrit & trio-tijdrit verreden door WTV-Alphen

 • Voor de derde maal werd de gelijkmatigheidsrit verreden door WTV-Alphen, een tijdrit die verreden wordt in een duo of trio, waarbij vooraf de snelheid of tijd wordt opgegeven. Het doel is om de rit te rijden en de vooraf inschatte tijd zo dicht mogelijk te benaderen. Uiteraard zijn hulpmiddelen zoals de kilometerteller, telefoons en horloges strikt verboden. Het is zeker geen onderdeel waarbij de snelste wint, maar de slimste rijders met het beste snelheidsgevoel. Omdat iedereen het onderdeel op eigen snelheid kan rijden, is het mogelijk dat alle leden hieraan deelnemen.

  Rond 9:15 uur startte de eerste groep bij Café Welkom, om de route over totaal 39,8 kilometer af te leggen. Om de minuut startte de volgende groep; totaal 8 groepen. De finish was in Baarle-Nassau, op de Hoogstratensebaan bij Café de Baroes. Onderling werd er al een politiek spel gespeeld, om de concurrentie uit te dagen. De regie was in handen van Mike Cooremans, die de tijdregistratie verzorgde.
  Uiteindelijk waren het duo John Verbogt en Hans Paulissen het dichtste bij de geschatte tijd. Met een gemiddelde van circa 27,45 km per uur, zaten zij een tiental seconden bij de geschatte tijd. Ook door de groepen hier achter, werd zeer nauwkeurig op de geschatte tijd gereden. Ook het duo Jan Jespers en Jan Oomen zaten zeer dicht bij de geschatte tijd. Mike, bedankt voor de tijdregistratie!

  De snelheidsduivels van WTV-Alphen hadden vandaag de koppeltijdrit op de Hoogstratensebaan op het programma staan. Er werd gestart bij de Baroes, racen tot in Minderhout en terug, over een totale lengte van 21,2 kilometer.  Een mooi parcours met een stukje vals plat en altijd een lastige wind. Het rijden van een koppeltijdrit is voor geen enkele deelnemer een pretje, zeker niet als je de zwakste bent. Over het algemeen wordt er veel pijn geleden en zijn de benen op het einde leeg. Het is ook de kunst de snelheid en kopbeurten op elkaar af te stemmen, om door een optimale krachtverdeling een snelle rit te rijden. De weersomstandigheden waren prima voor een mooie toptijden.
  Vanwege de matige opkomst van helaas maar 9 personen, werd met goedkeuring van alle 9 deelnemers besloten om de groep te mixen tot drietallen. Op papier zouden de groepen vrijwel gelijkwaardig aan elkaar moeten zijn, op basis van de uitslag van de individuele tijdrit. Er werd ook afgesproken dat de tijd van de trio’s niet mee zou tellen in het overall koppeltijdritkampioenschap.

  Nadat de trio’s bekend waren, werd er warmgereden en rond 9:45 uur gestart. Om de 2 minuten werd er vertrokken door het volgende trio. Het sterkste trio bleek dit jaar Ton Damen, Gust Hendrickx en Johan Pelkmans met een gemiddelde van 42,01 km/u. Het tweede trio waren Niels Wouters, Johan Olieslagers en Ed Verheijen met een gemiddelde van 41,95 km/u, een verschil van maar 3 seconden. Ook een petje af voor het derde trio, met Teun de Jong, Corné van Dijk en Herman Hendrickx, die een gemiddelde van 41,14 noteerden. Voor Teun zijn eerste tijdrit op de Hoogstratensebaan. Iedereen tevreden, allemaal op het podium vandaag.
  De organisatie en tijdmeting van de koppeltijdrit was dit jaar in handen van Christ en Jaap. Ad, Joop en Henk stonden paraat om het verkeer enigszins te sturen op het keerpunt in Minderhout. Bedankt voor jullie bijdrage aan deze dag.
  Na afloop was er volop ambiance bij Jos en Karin aan de Hoogstratensebaan. Met een paar bakken koffie, een stuk cake en een paar pinten was het prima verzorgd. De ritten werd door de deelnemers geëvalueerd en de sterke verhalen vlogen over tafel. Peter van Hooijdonk verzorgde nog een muziekaal stukje, wat direct per film werd vastgelegd. Alle uitslagen werden medegedeeld, waarna een aantal WTV-ers weer huiswaarts gingen. Jos en Karin, bedankt voor de gastvrijheid! Jos de Jong, bedankt voor de foto’s. Alle deelnemers bedankt voor jullie sportieve bijdrage.
  Voor het clubkampioenschap werden vandaag weer de nodige punten binnengehaald. In de tussenstand staat Johan Pelkmans bovenaan, gevolgd door Jos de Jong en Ton Damen.
  Vrijblijvend meerijden met WTV-Alphen kan altijd. Kom en sluit aan op de woensdagavond of de zondagochtend. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

 • Uitslag regelmatigheidsrit 16-9-2018

  uitslagrijder 1rijder 2rijder 3gem. snelheid verwacht (km/u)gem. snelheid gereden (km/u)verschil tijd in minuten (=maatgevend)
  1Hans PaulissenJohn Verbogt27,527,450,16
  2Jan JespersJan Oomen27,627,350,78
  3Jos de JongFrank Goos28,428,74-0,98
  4Cees HuijbenFrans Jacobs27,326,971,06
  5Wil CornelissenHenk Goos27,526,991,63
  6Frans FoesenekLouis Wouters28,527,712,38
  7Peter GoosLeo LambregtsFrancois de Jong28,030,73-7,57
  8Peter VerheijenHarld Damen27,023,3213,97
 • PlaatsDeelnemer 1Deelnemer 2Deelnemer 3TijdGem.snelheid (km/h)
  1Ton DamenGust HendrickxJohan Pelkmans30:16.9642.01
  2Niels WoutersJohan OlieslagersEd Verheijen30:19.1641.95
  3Teun de JongCorne van DijkHerman Hendrickx30:55.0341.14