• WTV Alphen

 • Gelijkmatigheidsrit & koppeltijdrit verreden door WTV-Alphen

 • Voor de tweede maal werd de gelijkmatigheidsrit verreden door WTV-Alphen, een tijdrit die verreden wordt in een duo of trio, waarbij vooraf de snelheid of tijd wordt opgegeven. Het doel is om de rit te rijden en de vooraf inschatte tijd zo dicht mogelijk te benaderen. Uiteraard zijn hulpmiddelen zoals de kilometerteller, telefoons en horloges strikt verboden. Het is zeker geen onderdeel waarbij de snelste wint, maar de slimste rijders met het beste snelheidsgevoel. Omdat iedereen het onderdeel op eigen snelheid kan rijden, is het mogelijk dat alle leden hieraan deelnemen. 

  Rond 9:15 uur startte de eerste groep bij Café Welkom, om de route over totaal 51,8 kilometer af te leggen. Om de minuut startte de volgende groep; totaal 9 groepen. De finish was in Baarle-Nassau, op de Hoogstratensebaan bij Café de Baroes. Onderling werd er al een politiek spel gespeeld, om de concurrentie uit te dagen. De regie was in handen van Jan Jespers, die de tijdregistratie verzorgde. Jan was vorig jaar één van de winnaars, samen met Bou van Baal en Jan Oomen. 

  Uiteindelijk waren het trio met Niels Maes, Ria Heijns en Edde Gijzemans het dichtste bij de geschatte tijd. Met een gemiddelde van circa 30,3 km per uur, zaten zij ongeveer een halve minuut van de geschatte tijd. Ook door de groepen hier achter, werd zeer nauwkeurig op de geschatte tijd gereden. De gebroeders De Jong zaten ook zeer dicht bij. Jan, bedankt voor de tijdregistratie! 

  De snelheidsduivels van WTV-Alphen hadden vandaag de koppeltijdrit op de Hoogstratensebaan op het programma staan. Er werd gestart bij de Baroes, racen tot in Minderhout en terug, over een totale lengte van 21,2 kilometer.  Een mooi parcours met een stukje vals plat en altijd een lastige wind. Het rijden van een tijdrit is voor geen enkele deelnemer een pretje, vraag het maar aan Tom Dumoulin. Over het algemeen wordt er veel pijn geleden en zijn de benen op het einde leeg. Het is ook de kunst de snelheid en kopbeurten op elkaar af te stemmen, om door een optimale krachtverdeling een snelle rit te rijden. De weersomstandigheden waren prima voor een mooie toptijden, mits je niet al 220km en 4.500 hoogtemeters in de benen hebt van de dag ervoor. 

  Nadat de koppels werden geloot, werd er warmgereden en rond 9:45 uur gestart. Om de 2 minuten werd er vertrokken door het volgende koppel. Het sterkste duo bleek dit jaar Ton Damen en Niels Wouters, met een gemiddelde van 40,36 km/u. Ook een petje af voor de andere deelnemers, die dit mooie onderdeel in eren houden. Gust Hendrickx en Maikel Verharen waren met 39,16 km per uur de opvolgers. 

  Er werd met 1 trio gereden, door Ed Verheijen, Peter Verheijen en Dennis van Gorp. Ed en Dennis reden zonder enig hulpmiddel, Peter met een ligstuur. Het was voor Dennis zijn eerste koppeltijdrit, meteen met 36,99 km per uur.

   De organisatie en tijdmeting van de koppeltijdrit was dit jaar in handen van John en Jaap. Ad en Henk stonden paraat om het verkeer enigszins te sturen op het keerpunt in Minderhout. Bedankt voor jullie bijdrage aan deze dag. 

  Na afloop was er volop ambiance bij Jos en Karin aan de Hoogstratensebaan. Met een paar bakken koffie, een stuk vlaai en een paar pinten was het prima verzorgd. De ritten werd door de deelnemers geëvalueerd en de sterke verhalen vlogen over tafel. Alle uitslagen werden medegedeeld, waarna een aantal WTV-ers weer huiswaarts gingen. Jos en Karin, bedankt voor de gastvrijheid! Jos de Jong, bedankt voor de foto’s. Alle deelnemers bedankt voor jullie sportieve bijdrage. 

  Voor het clubkampioenschap werden vandaag weer de nodige punten binnengehaald, maar het seizoen is pas net gestart. In de tussenstand staat Johan Pelkmans op de eerste plaats, gevolgd door Jos de Jong en Arno van Gorp. 

  Voor de kalender, uitslagen en de foto’s, zie www.wtvalphen.nl. Vrijblijvend meerijden met WTV-Alphen kan altijd. Kom en sluit aan op de woensdagavond of de zondagochtend.