• WTV Alphen

 • Gelijkmatigheidsrit & koppeltijdrit verreden door WTV-Alphen

 • Voor de vierde maal werd de gelijkmatigheidsrit verreden door WTV-Alphen, een tijdrit die verreden wordt in een duo of trio, waarbij vooraf de snelheid of tijd wordt opgegeven. Het doel is om de rit te rijden en de vooraf inschatte tijd zo dicht mogelijk te benaderen. Uiteraard zijn hulpmiddelen zoals de kilometerteller, telefoons en horloges strikt verboden. Het is zeker geen onderdeel waarbij de snelste wint, maar de slimste rijders met het beste snelheidsgevoel. Omdat iedereen het onderdeel op eigen snelheid kan rijden, is het mogelijk dat alle leden hieraan deelnemen.  

  Rond 9:15 uur startte de eerste groep bij Café Welkom, om de route over totaal 46,3 kilometer af te leggen. Om de minuut startte de volgende groep; totaal 8 groepen. De finish was in Baarle-Nassau, op de Hoogstratensebaan bij Café de Baroes. Onderling werd er al een politiek spel gespeeld, om de concurrentie uit te dagen. De regie was in handen van Mike Cooremans, die de tijdregistratie verzorgde.

  Uiteindelijk waren het John Verbogt en Ward de Jong die met hun tocht het meest dicht bij de geschatte tijd zaten. Henk Goos en Wil Cornelissen werden tweede, gevolgd door Dennis van Gorp en Hans Paulissen.

  De snelheidsduivels van WTV-Alphen hadden vandaag de koppeltijdrit op de Hoogstratensebaan op het programma staan. Er werd gestart bij De Baroes, racen tot in Minderhout en terug, over een totale lengte van 21,2 kilometer.  Een mooi parcours met een stukje vals plat en altijd een lastige wind. De wind leek uit het zuidoosten te komen en was matig tot stevig. Het rijden van een koppeltijdrit is voor geen enkele deelnemer een pretje, zeker niet als je de zwakste bent. Over het algemeen wordt er veel pijn geleden en zijn de benen op het einde leeg. Het is ook de kunst de snelheid en kopbeurten op elkaar af te stemmen, om door een optimale krachtverdeling een snelle rit te rijden. De weersomstandigheden waren prima voor een mooie toptijden.

  De opkomst was met 11 personen aan de magere kant. Na de loting werd er gestart met 4 duo’s en 1 trio. Onderling werd al gestart met het psychologisch spel. Johan P. had aangegeven in ieder geval het duo Herman en Arno voor te willen zijn, in verband met de stand in het clubkampioenschap. Ton had een pechdag, omdat zijn TT-bike bij nader inzien niet wedstrijd klaar was. Ton startte vandaag zonder attributen, gewoon met het beugelstuurtje. De druk werd gelegd bij Teun en Johan O. als favorieten voor de winst.

  Uiteindelijk legden Teun en Johan O. ook het parcours het snelste af met een snelheid van ca. 41,25 km/u. Het verschil met het 2e plaats (Ton Damen en Gust Hendrickx) was 17 seconden (40,87 km/u). Arno van Gorp en Herman Hendrickx werden derde op 1 minuut en 26 seconden (39,26 km/u). Peter Verheijen kan zich met zijn vierder plaats op gaan maken voor het clubkampioenschap, met dank aan Corné. Ter afsluiting werden Johan, Berry en Rob vijfde.

  De organisatie en tijdmeting van de koppeltijdrit was dit jaar in handen van Christ en Jaap. Joop en Henk stonden paraat om het verkeer enigszins te sturen op het keerpunt in Minderhout. Bedankt voor jullie bijdrage aan deze dag.

  Na afloop was er volop ambiance bij Jos en Karin aan de Hoogstratensebaan. Met een paar bakken koffie, een stuk cake en een paar pinten was het prima verzorgd. De ritten werd door de deelnemers geëvalueerd en de sterke verhalen vlogen over tafel.

   Alle uitslagen werden medegedeeld, waarna een aantal WTV-ers weer huiswaarts gingen. Jos en Karin, bedankt voor de gastvrijheid! Jos de Jong, bedankt voor de foto’s. Alle deelnemers bedankt voor jullie sportieve bijdrage.

  Voor de kalender, uitslagen en de foto’s, zie www.wtvalphen.nl. Vrijblijvend meerijden met WTV-Alphen kan altijd. Kom en sluit aan op de woensdagavond of de zondagochtend. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

  WTV-Alphen is ook deelnemer aan de RABO CLUBSUPPORT 2019. Al jarenlang is Rabobank DZB verbonden aan onze activiteiten. Om deze activiteiten te kunnen blijven doen, kunnen we een financiële steun zeker goed gebruiken. Het doel is de Veldtoertocht en Classique d’Alphen in kwaliteit te blijven verbeteren. We vragen u daarom om uw steun als lid van de Rabobank DZB, door te stemmen op onze vereniging WTV-Alphen. Als lid van de Rabobank DZB kan je van 27 september tot en met 6 oktober 2019 je stem uitbrengen op WTV-Alphen via https://www.rabo-clubsupport.nl/de-zuidelijke-baronie/over-rabo-clubsupport

  Uitslag koppeltijdrit 2019

  Vlnr: Gust & Ton (2e), Teun & Johan (1e), Arno & Herman (3e)

  Uitslag gelijkmatigheidsrit 2019

  Eindstandrijder 1rijder 2rijder 3
  1John VerbogtWard de Jong 
  2Henk GoosWil Cornelissen 
  3Dennis van GorpHans Paulissen 
  4Frans FoesenekLouis Wouters 
  5Jos de JongLeo LambregtsMaikel Verharen
  6Eddy GijzemansDre PetersJan Wildhagen
  7Frank GoosPeter Goos 
  8Ad BrouwersHarry van Hellemond 
  9Niels MaesEd Verheijen