• WTV Alphen

 • Gelijkmatigheidsrit gewonnen door Niels en Cees

 • Voor de vijfde maal werd de gelijkmatigheidsrit verreden door WTV-Alphen, een tijdrit die verreden wordt in een duo of trio, waarbij vooraf de snelheid of tijd wordt opgegeven. Het doel is om de rit te rijden en de vooraf inschatte snelheid zo dicht mogelijk te benaderen. Uiteraard zijn hulpmiddelen zoals de kilometerteller, telefoons en horloges strikt verboden. Het is zeker geen onderdeel waarbij de snelste wint, maar de slimste rijders met het beste snelheidsgevoel. Omdat iedereen het onderdeel op eigen snelheid kan rijden, is het mogelijk dat alle leden hieraan deelnemen.  

  Rond 9:15 uur startte de eerste groep bij Café Welkom, om de route met een onbekende lengte af te leggen. Om de twee minuten startte de volgende groep; totaal 6 groepen. De regie was in handen van John Verbogt, die de tijdregistratie verzorgde. Bedankt voor de organisatie John!

  Uiteindelijk waren het duo Niels Maes en Cees Huijben het dichtste bij de geschatte snelheid. Ze hadden vooraf de snelheid van 28km/uur ingeschat. Onderweg waren ze nog verkeerd gereden, waardoor ze geen benul van de snelheid hadden. Uiteindelijk zaten ze hier 1,1km/uur vandaan, waarmee ze Frans Foesenek en Hans Paulissen te slim af waren. Op de 3e plaats eindigde het trio Peter Goos, Frank Goos en  Jan Oomen. Op de 4e plaats de gebroeders Fons en Ward de Jong. Op de 5e plaats eindigde Louis Wouters en Jos Kamp. Het rijtje werd afgesloten met een 6e plaats voor Henk Goos en Wil Cornelissen. Hun gemiddelde was flink afgeweken, door een omweg van enkele kilometers. 

  Na afloop werd de rit nog geëvalueerd en werd jubilaris Peter Verheijen gehuldigd. Peter Verheijen is in 2020 al 25 jaar lid van WTV-Alphen. Peter is nog steeds de huidige clubkampioen en zal dat nog een jaar blijven. Jaap had een mooie bos bloemen geregeld en Peter werd in het zonnetje gezet. Peter is altijd één van de fanatieke rijders voor het clubkampioenschap. Namens WTV-Alphen nog vele fietskilometers gewenst!

  Eindstand rijder 1 rijder 2 rijder 3
  1 Cees Huijben Niels Maes  
  2 Frans Foesenek Hans Paulissen  
  3 Peter Goos Frank Goos  Jan Oomen
  4 Fons de Jong Ward de Jong  
  5 Louis Wouters Jos Kamp  
  6 Henk Goos Wil Cornelissen