• WTV Alphen

 • Foto’s & verslag veldtoertocht 2016

 • Veldtoertocht WTV Alphen wederom een groot succes!

  Afgelopen zondag werd de veldtoertocht in Alphen verreden. Al 24 jaar is de WTV Alphen de organisator van deze tocht door het Brabantse land. De weersomstandigheden waren dit jaar, in tegenstelling tot vorige jaar, helaas een stuk minder. In de nacht van zaterdag op zondag was er namelijk 6mm regen op het parcours gevallen, waardoor de ondergrond vettig en modderig was. Het parcours was de afgelopen weken al op diverse plaatsen geprepareerd en de bomen en takken langs het parcours waren gesnoeid. Ondanks de bui regen, was het goed te rijden. 

  Op zaterdag was alles al in gereedheid gebracht door onze eigen WTV leden. Het inschrijfburo, de was- en kleedruimte en de pauzeplaats werden ingericht. In de namiddag werd er door een 25-tal leden de tocht uitgepijld en werden de oversteekplaatsen opgebouwd. Na afloop een bak koffie met peperkoek bij familie Oomen. 

  Zondagmorgen vertrokken de eerste renners om 7.50 uur om de 25, 38 of 50 kilometer af te leggen.Aan de start verschenen diverse plaatselijke rijders, en ook een paar prominenten. Zo stond wederom Gerben Karstens aan de start. Wie kent hem niet, de man met een palmares, waar Dumoulin nog van kan dromen. Gerben Karsten was met etappewinsten in de Tour de France (6x), Ronde van Spanje (1x) en Ronde van Italië (14x) veruit de meest ervaren ex-prof aan de start. In zijn hele profcarrière boekte hij 91 overwinningen en als amateur won hij in 1964 Olympisch goud op de 100 kilometer ploegentijdrit. Ook de plaatselijk wielerprof van Lotto-Jumbo, Timo Roosen, stond aan de start. Hij reed afgelopen zomer nog als knecht de Tour de France uit. Mooi dat hij zo’n rit in Alphen mee kan pikken, om zich op te laden voor het wielerseizoen 2017. 

  Wederom was er dit jaar een MTB kidstocht: hoge opkomst voor het crossen door de bossen. De bikkels van Alphen, aangevuld met enkele kinderen uit de buurt van Antwerpen. Met recht een internationaal gezelschap. Deze stoere jongens en meisjes hadden weinig moeite met het technische en moeilijke parcours. De politiepet, Alphense bergen of mansdiepe plassen. Geen enkel probleem. De soep, thee met suiker en koeken zorgden voor extra energie om de 25km met zijn allen af te maken. "Super goed gereden van dit groepje Alphense talenten" aldus hun begeleiders van de WTV. 

  Na afloop konden de kinderen een attentie in ontvangst nemen, gesponsord door hoofdsponsor van het evenement, Rabobank De Zuidelijke Baronie. Dit pakket werd aangevuld met een officiële Rabobank Development Team bidon, met dank aan het team van Nico van Hest, Richard Groenendaal en Gerben de Knegt. Het is mooi om te zien, dat vele kinderen onder begeleiding van WTV-Alphen of hun ouders zich wagen aan deze mooie MTB-tocht. Ook het aantal vrouwelijke rijders was dit jaar wederom hoog. 

  Bij de pauzeplaats aangekomen konden de mountainbikers zich opladen met diverse dranken en soep. Ook waren er diverse versnaperingen te krijgen zodat men weer energie kreeg voor het tweede deel van de tocht. Er waren rijders bij die hun er zo doorheen zaten, dat ze niet door hadden, dat ze met hun helm achterstevoren op de tocht uitreden! De organisatie van de pauzeplaats  stond dit jaar onder leiding van WTV-pauze team, met hulp van diverse dames, die vrijwillig een handje kwamen helpen. We willen familie Meeuwsen bedanken voor het ter beschikking stellen van de schuur en het erf voor de pauzeplaats. 

  Na 25, 38 of 50 kilometer kwam iedereen weer aan bij Café Welkom en werd de tocht geëvalueerd onder het genot van een broodje, koffie of een soepje. Om 15:00 uur was alles alweer opgeruimd en kon de balans op gemaakt worden. In het totaal zijn er meer dan 1.000 deelnemers van start gegaan; een mooi aantal, gezien de weersomstandigheden. Dit zegt genoeg over de beleving en het plezier van Brabants mooiste veldtoertocht! 

  Het succes van deze editie is mede mogelijk gemaakt door: hoofdsponsor Rabobank DZB, subsponsor Ben Wouters Transport, Landbouwmechanisatiebedrijf Kools (voor de afspuitplaats), Jansen-Oomen Tweewielers (voor de sportdrank), Café Welkom (voor de ruimte), De Stoffeerder Chaam, Schadenet Van Gestel, Autobedrijf Michielsen, J. Reijns Staalconstructie Alphen, Van Tilborg Woninginrichting, Cafetaria ’t Passantje, De Belhamel Restaurant & Partyservice, Loonbedrijf Gebroeders Van Eijck en Remeijsen transport. 

  's Avonds vond de informele evaluatie plaats onder het genot van een buffet en wat hersteldrank. Nu is het weer uitkijken naar het volgende evenement en dat is de Classique D' Alphen. Deze vindt plaats op zondag 19 februari 2017 op recreatiegebied 't Zand, tot dan. En volgend jaar veldtoertocht editie 25! Zorg dat je erbij bent, dan heb je in ieder geval een alibi!

  Klik op onderstaande foto, om de foto's van onze huisfotograaf te bekijken.