• WTV Alphen

 • Fietsweekend 2017

 • Zoals je wellicht afgelopen zondag hebt gehoord is het de bedoeling dat we in 2017 weer een fietsweekend gaan organiseren voor de WTV Alphen. Via deze weg willen we je verder informeren en vragen we naar je mening over de bestemming.
   
  Inleiding
  Vanuit het bestuur is het verzoek gekomen of de werkgroep fietsweekend de organisatie van een fietsweekend in 2017 op zich wil nemen. Daarbij zijn door het bestuur de volgende randvoorwaarde meegegeven:
  • Voorkeur gaat uit naar een buitenlandse bestemming, omdat het de bedoeling is om in 2018 als de WTV 30 jaar bestaat een fietsweekend te organiseren waarbij we op de fiets vertrekken vanuit Alphen;
  • Het fietsweekend moet voor ieder WTV lid in zijn of haar fiets-behoefte voorzien, oftewel mogelijkheden om te klimmen maar ook zeker de mogelijkheid om vlakke tochten te rijden.
  Hier zijn wij als werkgroep fietsweekend mee aan de slag gegaan. Na uitgebreide voorbereiding zijn wij tot de onderstaande opties gekomen die wij willen voor leggen aan alle leden voordat we dit verder gaan uitwerken. De planning op dit moment is dat we van donderdag 22 juni tot met zondag 25 juni 2017 op fietsweekend gaan, dus blokkeer deze dagen alvast in je agenda.(de afspraak staat ook al in de WTV agenda)
   
  Optie 1, Oostenrijk
  Afgelopen reis zijn we naar Nauders in Oostenrijk geweest om de Stelvio (Italië) te beklimmen. De omgeving en het verblijf is zo goed bevallen dat we graag terug gaan naar Oostenrijk. Echter nu om in Oostenrijk zelf te blijven. We willen dan verblijven in het district Salzburg (bv Zell am See/Kaprun). Dit district ligt tegen het hoog gebergte van Oostenrijk aan en biedt legio mogelijkheden om fietstochten uit te zetten. 
  Voor de WTV'ers die vlak willen rijden zullen er routes in de dalen, tussen de hooggebergtes, uitgezet worden, waarbij klimmeters zo veel mogelijk worden beperkt. 
  Doel voor de klimmers wordt om de Gross Glockner Hochalpenstrasse te beklimmen, waarbij gedurende de gehele rit prachtige uitzichten zijn op het hooggebergte rond de Gross Glocker (hoogste berg van Oostenrijk). Ter vergelijking, het moeilijkste deel van de beklimming komt overeen met de Alp d’Huez qua lengte en steilheid echter de omgeving is vele malen mooier.
   
  Optie 2, Duitsland
  Voor Duitsland hebben we voor de regio Zwarte woud (bv. Freiburg) gekozen. Het zwarte woud ligt tegen de Franse en Zwitserse grens aan. Hier is de WTV Alphen nog nooit te gast geweest. Het zwarte woud staat bekend om zijn mooie, bosrijke omgeving met volop fietsmogelijkheden. Het gebied met zijn middel gebergte heeft pieken tot max 1400 meter(Feldberg).
  Ook hier worden routes uitgezet zonder veel hoogtemeters voor de WTV’ers die niet van klimmen houden.
  Voor de klimmers zullen routes uitgezet worden over de diverse beklimmingen die het gebied rijk is. Er is in tegenstelling tot in Oostenrijk niet echt een “bekende” beklimming. De beklimmingen zelf zijn uiteraard korter doordat het gebergte niet zo hoog doorloopt, maar er liggen uitdagingen genoeg met hoge stijgingspercentages etc.
   
  Wij denken dat verblijf inclusief eten en drinken in beide landen geen probleem zal opleveren, maar zoals aangeven gaan we daar pas actief naar opzoek als duidelijk is welke optie het gaat worden.
  Voor het vervoer naar beide opties willen we weer gebruik maken van de bus. Optie 1, naar Oostenrijk is uiteraard het verst weg en komt ongeveer op 950km. Naar Duitsland is 300 km korter en komt neer op ongeveer 650 km.
   
  Mogen we je vragen om de enquete voor 28 oktober in te vullen. Graag ook in vullen als je niet meegaat, zodat we weten dat je de mail wel hebt ontvangen. Je kunt aangeven wat je eerste keuze is, maar ook belangrijk, mocht je eerste keuze niet doorgaan of je ook meegaat naar de andere optie. Op die manier krijgen we een inzicht hoeveel mensen van plan zijn om mee te gaan. 
  LET OP! Dit is nog geen definitieve opgave, die volgt later dit jaar inclusief de te verwachten kosten.
  Je hebt een link naar de enquete ontvangen in je email. Mocht dit niet zo zijn dan stuur even een mailtje naar de webmaster.
   
  Alvast bedankt voor je stem!
   
  Werkgroep fietsweekend