• WTV Alphen

  • Dag 1 Route C

    Deze route is bedoeld voor de WTV-leden die zin hebben om een mooi vlakke route willen rijden. De totale route is 86km lang met 300 hoogtemeters. Deze route loopt in zuidelijke richting helemaal naar het Zwitserse Bazel. In Google Maps zijn de routes te bekijken. Download alle routes in GPX formaat via deze link.

  • Deze route start bij het hotel en loopt het Wiesental uit richting Zwitserland. We volgen bijna de gehele route de Wiese. Als we het dal uitrijden zoeken we de fietsroutes langs de Wiese op, waardoor we in alle rust van het landschap kunnen genieten. Net als we de grens met Zwitserland zijn gepasseerd verlaten we de Wiese en rijden we door tot aan de oevers van de Rijn. Hier kunnen we in een parkje genieten van de rust in de grote stad Bazel. De terug weg voert ons over dezelfde route alleen dan loopt het rustig omhoog tot we weer in Schönau im Schwarzwald zijn. Onderweg is er alle gelegenheid om in onderling overleg een terrasje op te zoeken en te genieten van de schoonheid van het Wiesental.
    Bij terugkomst in Schönau im Schwarzwald kunnen degene die willen nog doorfietsen tot in Todtnau zo'n 6 km verder op in het dal, waardoor in het totaal 12 km bij de route komt. Na Todtnau begint de klim naar de Feldberg Pass die in het begin nog rustig omhoog loopt, maar na enkele kilometers richting de 6% stijging gaat.

  • Klik hier om terug naar het overzicht te gaan.