• WTV Alphen

 • Dag 2 route C

  Deze route is bedoeld voor de WTV-leden die zin hebben om een zeer mooie vlakke route te rijden. De totale route is 117km lang met 300 hoogtemeters. De bus brengt je eerst naar Müllheim waar de route begint en ook eindigt. In Google Maps zijn de routes te bekijken. Download alle routes in GPX formaat via deze link.

 • Omdat we midden in de bergen van het Zwarte woud verblijven wordt je vandaag met de bus naar de rand van het Zwarte woud gebracht om een mooi rondje te fietsen door de Boven-Rijnse Laagvlakte. Uiteraard wordt je ook weer opgehaald, zodat je geen hoge bergen over hoeft te fietsen.
  De route begint in Müllheim en vertrekt in noordelijke richting, waarbij je om de Kaiserstuhl (gebergte) heen rijdt.
  De Kaiserstuhl ligt aan de oostelijke rand van de Boven-Rijnse Laagvlakte in het zuiden van Baden, noordwestelijk van de stad Freiburg im Breisgau. De Rijn stroomt vlak ten westen van de Kaiserstuhl, zo'n 355 m lager dan het hoogste punt. De Kaiserstuhl is maximaal 16 km lang, en de grootste breedte bedraagt 12,5 km.
  Je rijdt de hele dag tussen de Rijn met aan de Franse zijde de Vogezen, het gebergte van de Kaiserstuhl in het midden en het gebergte van het Zwarte Woud aan de andere zijde. Dit geeft prachtige uitzichten. Zo is de Kaiserstuhl een van de plekken met de grootste verscheidenheid aan orchideeën in Europa, er komen meer dan 30 soorten voor. Tussen de vele wijnranken van dit wijngebied komen wilde druifhyacinten voor en op hellingen groeien lissen.
  Gedurende de dag kom je door diverse plaatsjes waar voldoende gelegenheden zijn om te pauzeren. Kortom je kunt de hele dag genieten van de mooie flora en fauna om je heen.

 • Klik hier om terug naar het overzicht te gaan.