• WTV Alphen

 • Eerste fietsdag in Nauders

 • Dag 2: En 30 graden werd het…..

  Inrijden voor de koninginnenrit van zaterdag was het credo voor vandaag. Maar dan op zijn WTV’s: we doen het meej zun allen en toch net ff uitdagender dan normaal. Na enige sponsorverplichtingen voor Wielerbus.nl betekende dat samen om 9:30u vetrekken. Groepen A,B en C gaan op weg naar de klim naar Serfaus. En de D groep? Die blijkt einde dag een geheime hoogte stage gedaan te hebben van ruim 1000 hoogtemeters.

  Voordat de grote groep de eerste test kan ondergaan dalen we eerst lang en illegaal af. Voor sommigen van ons een eerste “dun door de broek”  moment. Nat wegdek, druk verkeer, maar we hele mooie plaatjes. Hier doen we het voor!

  De klim naar Serfaus is er een met percentages tussen de 6 en 10%. Een echte kuitenbijter. De eerste illusies gaan in rook op, anderen verbazen de sterksten door vooraan mee te rijden en een enkeling rijdt lek….vlak onder de top waar we weer mee zun allen een verdiend lunchpakketje uit Corry haar bus verorberen. Tijdens de afdaling blijkt hoe pittig dit klimmetje van 9 km was. Snelheden tot ruim in 70km/u. Verantwoord genoeg zullen we maar zeggen. 

  Ondertussen brak het zonneke al af en toe door. In de middag werd het echt zomer. De groepen splitsen op. Het moment van de waarheid: wie is onder de indruk van de Alpen wil eigenlijk liever naar huis naar moeder de vrouw, wie spaart zichzelf om morgen te pieken, welke renners gaan voor de double? De schifting levert 5 renners op die samen met een overijverige buschauffeur de verschrikkelijke Samnaun klim bedwingen (6 km van 10-15%, vals plat met een toetje van wind op kop en nog een flinke dauw van 12%). Rotzak was ut waar op het maximum gereden moest worden.  Maar de afdaling was die verschrikking meer dan waard. Wat een avontuur die donkere tunnels. Gelukkig reed Corry dicht achter ons om bij te schijnen. Na een vette dikke afdaling van 1000hm  kruist de A route die van B en rijden we naar het drielandenpunt waar we de laatste 6km klim naar Nauders oppikken. Na al het beulwerk deed de 5-8% steeds zeer, maar was ie wel comfortabel. Bovenop samen op de foto met ski-oord Nauders op de achtergrond. Op naar een welverdiende pint, Raddler Saur, herstelshake in het zonneke op het terras van Hotel Tirolerhof waar het kwik ……. net de 30 graden aanraakte.

  Al met al een top dag met top routes, grensverleggende colletjes, veel gezelligheid en voor ieder wat wils. Echt WTV. Bij het ter perse gaan van dit stuk, vertelt Uberreisefuher Arno de groep hoe we morgen verantwoord tussen de 92 en 160km / 2050 en 3300 hoogtemeters af kunnen werken. Dat wordt nog wat.