• WTV Alphen

 • Classique d’Alphen editie 2022, terug van weggeweest, wederom geslaagd

 • Na afwezigheid van één jaar kon de WTV Alphen weer de Classique organiseren op recreatiegebied 't Zand.
  Vanwege de coronaperikelen kreeg de organisatie pas enkele weken geleden de toestemming om dit evenement doorgang te laten vinden. Wel waren daar enkele voorwaarden aan verbonden zoals b.v. verplichte voorinschrijving en geen prijsuitreiking na afloop. De organisatie is daar toch maar mee akkoord gegaan omdat we het doorgaan van deze wedstrijd het belangrijkste vonden.

  Dat de deelnemers ook zin hadden in deze wedstrijd bleek wel uit de voorinschrijvingen. Binnen 2 weken was het maximaal toegestane aantal deelnemers van 250 bereikt. In de laatste week volgde echter nog zo'n 35 corona ziektegevallen, maar door de inspanningen van Arno van Gorp werden deze plaatsen bijna allemaal weer opgevuld met nieuwe aanmeldingen en stonden er toch weer 244 renners aan de start. 

  Ondanks dat we nog geen vergunning hadden waren Christ Kokx en Wil de Jong al druk bezig met voorbereidende werkzaamheden op het "vernieuwde" parcours. Ten opzichte van de vorige editie moest het parcours nogal gewijzigd worden alsgevolg van de uitbreidingen van de camping 't Zand.

  Deze aanpassingen hebben een parcours opgeleverd waar we voor- en achteraf vele complimenten van de renners over hebben gekregen. De vele uren die de parcoursbouwers er in hebben gestoken (denk ook aan het opruimen van de stormschade) hebben zich uitbetaald en zij verdienen daar voor een groot compliment van heel de WTV.

  Zondagmorgen 6 Maart om 10u stonden alle renners (waaronder ook een 14-tal dames) weer aan de 60 meter lange startlijn. Hierdoor kunnen alle renners een goede startpositie bemachtigen voor de inmiddels bekende en unieke massastart. Nadat de renners de laatste instructies hadden meegekregen van de startploeg werd het peloton op gang geschoten. Na de start van deze 21e editie  volgde er een aanlooptraject van 3 kilometer rondom de waterplas en 3 ronden van 12km. Er werden, mede vanwege het hoge nivo van de renners, weer recordtijden gereden; winnaar werd Lennart van Houwelingen. Hij was in de eindsprint te sterk voor Tom Schellekens, Jeroen van Eck (winnaar 2020) en Vincent Meyvis (winnaar 2015, 2017 en 2018). Deze kopgroep ontstond al vrij vroeg in de wedstrijd  onder impuls van de jonge Tom Schellekens, een groot talent waar we nog van gaan horen. Achter deze kopgroep werden ook nog vele duels uitgevochten waarbij iedereen tot het uiterste ging. Het gemiddelde van  de winnaar was net geen 29  km/u. Rosa van Doorn won met een gemiddelde van 25.7 km per  uur het damesklassement en werd daarmee 68e in het overall klassement, wat een bijzonder sterke prestatie is.

  De WTV was dit jaar met  deelnemers vertegenwoordigd.
  De WTVers wisten zich in dit deelnemersveld goed staande te  houden en Teun de Jong wist als eerste te finishen.
  De uitslagen van de WTVers is:

  Teun de Jong  1.33.10  90e
  Gust Hendrickx  1.35.53  113e
  Leo Lambregts   1.49.38 159e
  Wouter  de Jong  1.52.27 197e 
  Johan Olislagers DNF

  Johan kwam in de laatste ronde ongelukkig ten val en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Daar zijn diverse breuken en een klaplong geconstateerd. Wij wensen Johan heel veel beterschap en hopen dat hij snel weer hersteld.

  Met dank aan Ben Wouters Transport stond er wederom een mooie jurywagen klaar. Vanuit deze wagen werden alle rijders vocaal binnengehaald door deskundig speaker John Verbogt. Nadat uiteindelijk iedereen was gefinished, konden de diverse klassementen worden opgemaakt. Dit jaar gebeurde de tijdwaarneming weer met chiptiming (met dank aan sponsor Lucros Railway Engineering), onder leiding van Arno van GorpVoor een aantal WTV-ers zat het werk er nog niet op, de afbakeningen, linten en finishstraat werden nog opgeruimd. En werd er wederom veel werk verzet.

  Na afloop was er natuurlijk nog volop gelegenheid voor een drankje bij de nieuwe kantinebeheerders van 't Zand.

  We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde editie 2022. Het grote aantal deelnemers stemt ons weer tot tevredenheid.  We zien het als een groot compliment dat zoveel sportievelingen van heinde en verre naar Alphen komen. Zij hebben allemaal kunnen ervaren wat voor moois recreatiegebied 't Zand te bieden heeft. Kortom, er zal vast wel een 22e editie komen van de Classique d'Alphen. Complimenten aan de werkgroep Classique d’Alphen voor de strakke organisatie en alle vrijwilligers die de afgelopen weken en dagen veel werk hebben verzet. Op social media werden diverse complimenten gedeeld en staan er filmpjes op youtube.

  De uitslagen per categorie en overall zijn terug te vinden op de website van WTV-Alphen, www.wtvalphen.nl. Van iedere deelnemer staat er een film online van de finish. Ook staan er prachtige foto’s op de website, genomen door onze Louis en dronebeelden gemaakt door Remie Havermans.

  We willen nog de volgende bedrijven en mensen bedanken voor hun spontane medewerking: Gebr. van Eijck, Ben Wouters Transport, Antonis Verhuur, Plus van Eekelen, Taverne Bij ons thuis en Camping t Zand.

  Indien mountainbikers of wielrenners na het lezen van deze ervaring enthousiast worden, is het mogelijk om ritten mee te fietsen met de leden van WTV-Alphen. Het wegseisoen begint op zondag  13 maart en daar aan voorafgaand zal op vrijdag 11 maart de algemene ledenvergadering plaats vinden. Meer informatie over het lidmaatschap en de mogelijkheid om lid te worden staat op deze website.

 • Classique d'Alphen 2022